Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ekskluzivno za GOL.hr

Vrijedi li Halilović 15 milijuna eura? 'A vrijedi li Bale 100 milijuna?'

Marko Naletilić, poznati hrvatski menadžer, za GOL.hr analizira trebaju li čelnici Dinama prodati Alena Halilovića…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako se Dinamo ne plasira u Ligu prvaka, hoće li se taj neuspjeh odraziti na cijenu njegovih igrača, pitamo Marka Naletilića, jednog od najpoznatijih i najuglednijih hrvatskih menadžera koji odlično poznaje situaciju na europskom „tržištu nogu“.

>> Poznati treneri žele u Dinamo: 'Reja? Iz Maksimira nisu zvali!'

„Ne vjerujem da će doći do većih gubitaka. Samo nastupanje u Ligi prvaka ne znači da će nekom igraču porasti cijena. Druga je stvar ako bi Dinamo upisao koju pobjedu. U tom slučaju nekim igračima bi porasla cijena. Ovako će 'modri' biti u izlogu i u Europskoj ligi. Europski klubovi manje-više sve znaju i prate tako da tu nema nekih tajni. Igrači koji vrijede naći će kupca. Dinamo će najveći gubitak pretrpjeti tako što će izgubiti nekoliko milijuna eura planirane zarade od plasmana u Ligu prvaka. To je najozbiljniji udarac za klub“, ističe Naletilić.

Vjerojatni odlazak mladog Alena Halilovića iz Dinama uzburkala je duhove u Hrvatskoj. Naletilić ima svoje mišljenje o toj temi.

„Nisam za to da se mladi igrači prodaju pod svaku cijenu, ali ako već sada postoje najave da će biti problema oko produženja ugovora s Halilovićem, onda je jasno da će ga svaki inteligentan dužnosnik pokušati prodati za što veći iznos. To nije isprika nego ekonomska realnost“, ističe Naletilić te dodaje:

„U tom kontekstu ne znam što znači fraza prerani odlazak, posebice ako je točan iznos koji se u medijima spominjao. Nije u pitanju što biste htjeli nego što je realno ostvarivo.“

Vrijedi li Halilović 15-ak milijuna eura koliko navodno Tottenham nudi Dinamu za „modrog wunderkinda“?

„Sve je to relativno. Možemo postaviti pitanje vrijedi li Bale stotinu milijuna eura? Mnogi će reći da ne vrijedi, ali čini se da će Real to platiti. Ja bih rađe kupio pet ili šest kvalitetnih igrača za taj novac. Ali, Real ima svoju politiku… Cijene nekih igrača definitivno su predimenzionirane, ali ako to netko želi platiti, onda je to tržišna vrijednost“, kaže Naletilić.

Na cijene hrvatskih nogometaša u mnogome utječu i rezultati reprezentacije. Plasmanom na Svjetsko prvenstvu u Brazilu zasigurno bi porasle akcije nekim hrvatskim reprezentativcima. Puno će toga ovisiti o predstojećem gostovanju Hrvatske u Beogradu. Bliži se veliki okršaj Hrvatske i Srbije na Marakani. Naletilić je optimist usprkos posljednjim lošijim izdanjima Štimčeve selekcije.

„Mislim da je Hrvatska kvalitetnija od Srbije i da jedino može sama sebe zeznuti. Ključno je da hrvatska momčad na Marakanu stigne napunjena samopouzdanjem. Bude li preplašena i neodlučna, Srbija će to iskoristiti. Bez obzira što su Srbima ostale samo teoretske šanse da odu u Brazil, ne sumnjam kako će učiniti sve da pobijede Hrvatsku. Ta utakmica sa sobom ipak nosi nešto više, ne treba ni govoriti da će atmosfera na stadionu biti 'nabrijana'. Prije svega to će biti psihološki test za obje momčadi.“

Naletilić misli kako Hrvatskoj ide u prilog što se Siniša Mihajlović odrekao usluga Adema Ljajića i Nemanje Matića.

Srbija ima dobru momčad, bolju nego što to govore rezultati u ovim kvalifikacijama, ali sigurno da im nedostaju Ljajić i Matić. Radi se o odličnim nogometašima kakvih Srbija nema u svojem rosteru“, podcrtava Naletilić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider