Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mamić u potrazi

Poznati treneri žele u Dinamo: 'Reja? Iz Maksimira nisu zvali!'

Sve je izglednije da će novi trener Dinama biti inozemni stručnjak s 'visokim pedigreom'…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je izvjesno da će Dinamo u Beču protiv Austrije u uzvratnoj utakmici doigravanja za Ligu prvaka voditi sportski direktor Zoran Mamić i jedan od Jurčićevih pomoćnika Damir Krznar, to ne znači da se u Maksimiru ne traži novo rješenje za glavnog trenera. Naprotiv, čelnici Dinama u intenzivnoj su potrazi kako na domaćem tako i na inozemnom tržištu.

>> Mamić vodi Dinamo u Beču: Modrima se nude veliki treneri

Čini se da bi novi trener Dinama mogao biti inozemni stručnjak. Zoran Mamić spomenuo je kako je na adresu Dinama pristiglo pedesetak ponuda sa svih strana svijeta, a među njima se spominju poznata imena poput Hectora Cupera, Alberta Malesanija, Avrama Granta i Edoarde Reje, poznatog talijanskog stručnjaka koji je ostavio iznimno pozitivan dojam u splitskom Hajduku te se čini vrlo realnim rješenjem.

Reju zastupa poznati hrvatski menadžer Marko Naletilić koji je sigurno najupućeniji u trenutačni razvoj događaja oko mogućeg angažmana bivšeg trenera talijanskih velikana Lazija i Napolija.

Ne znam što bih vam rekao? Za sada nije bilo nikakvih kontakata, iz Dinama nas nitko nije zvao“, ističe Naletilić.

Međutim, to ne znači da Reja ne bi mogao postati novi trener Dinama. Reja je trenutačno slobodan i sasvim sigurno je dobro upoznat sa zbivanjima u hrvatskom klupskom nogometu.

„Dinamo je svakako zanimljiva opcija, ali trenutačno je to sve u domeni spekulacija. Kažem, nitko nas nije zvao, a dok je tako nema se o čemu pričati“, kaže Naletilić koji izvrsno poznaje europsko nogometno tržište.

Misli kako je sasvim realno da Dinamo angažira kvalitetnog stranog trenera.

Tko bi trebao biti novi trener Dinama?

Ukupno glasova:

Ako je Hajduk mogao dovesti Reju, zašto Dinamo ne bi mogao dovesti stručnjaka slične kvalitete? Dinamo je financijski dovoljno jak da bi to mogao napraviti bez većih problema. Naravno, govorimo o trenerima koji trenutačno nisu pod ugovorom.“

Je li to moguće napraviti u kratkom vremenskom razdoblju od tek nekoliko dana?

„Zašto ne? Na tržištu ima sasvim dovoljno slobodnih trenera. Ako se ljudi u Dinamu odluče za jedno ime, transfer je moguće odraditi u kratkom vremenskom razdoblju. Konkretno, moguće je dovesti dobrog trenera već za uzvrat s Austrijom“, kaže Naletilić dodajući kako ne želi ulaziti u unutarnju politiku maksimirskog kluba.

„Teško je reći što je bolje: dovesti stranca odmah ili pričekati zimsku stanku. Neki će reći da strancima treba vremena da se prilagode novoj sredini i snime situaciju u klubu, no tko zna, možda bi stranac izazvao pozitivan šok i odmah polučio rezultat. Na ljudima u Dinamu je da procjene što je za njih bolja opcija.“

Naletilić kaže da nije pretjerano iznenađen Dinamovim porazom u prvoj utakmici s Austrijom.

„Neki hrvatski mediji stvorili su dojam u javnosti da je Austria dosta slabija od Dinama i da je Dinamo veliki favorit. Nisam čuo da je netko iz Dinama podcjenjivao Austrijance, u Maksimiru su bili svjesni da ih čeka ozbiljan suparnik, ali kod nas se neopravdano podcjenjuje austrijski klupski nogomet. Slično se dogodilo i kada je Dinamo ispao od Salzburga prije nekoliko godina. Istina je da Hrvati baš ne poznaju austrijske igrače, ali isto tako nitko u Beču nije čuo za većinu Dinamovih igrača.“

Naletilić ipak smatra kako Dinamo nije bez izgleda u Beču.

„Pojedinačno gledajući Dinamo ipak ima bolje nogometaše, ali Austria je izgledala bolje u momčadskom smislu. Ako Dinamo popravi momčadsku igru, u Beču je sve moguće. Naravno da će trebati i malo sreće. Ako Dinamo povede, bit će blizu potpunog preokreta“, prognozira Naletilić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider