Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stigla žestoka kazna

UEFA naredila prazan Maksimir, Dinamo tuži 300 navijača!

Dinamo je na izvanrednoj press konferenciji izvjestio javnost o pristigloj teškoj kazni UEFA-e.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Direktor Dinama Tomislav Svetina otkrio je težinu kazne koja je stigla iz UEFA-e. Dinamo će protiv PSV-a 24. listopada igrati pred praznim tribinama i morati platiti oko 65 tisuća eura kazne ili pola milijuna kuna.

''Kazne su stigle zbog rasizma na utakmici Dinamo - Sheriff te zbog rasizma i pirotehnike na utakmici Austria - Dinamo. Pozivam navijače da ubuduće podrže Dinamo koji uvijek treba biti iznad svega'', poručio je Svetina na press konferenciji.

>> Težak ispad kapetana Dinama: Šimunić prijetio novinaru

>> Tužiteljstvo traži godinu dana zatvora za Zdravka Mamića

Dinamo je dobio i još jednu utakmicu pred praznim tribinama ako se u sljedećih pet godina ponovi incident takve težine. Dakle, taj dio kazne je uvjetan.

Dinamov direktor htio je naglasiti kako UEFA striktno provodi mjere kažanjvanja u svim zemljama.

''UEFA kažnjava i druge europske klubove zbog rasizma, sankcioniraju sve klubove i nema iznimaka. Legia je kažnjena s dvije utakmice i 150 tisuća eura. Nije Dinamo UEFA-i trn u oku.''

Svetina je otkrio kako su već pokrenuti postupci protiv četvorice navijača za nadoknadu štete.

''Tužit ćemo sve koje identificiramo, a policija je popisala oko 300 navijača. Četvoricu već tužimo zbog utakmice protiv Sheriffa!''

''Volio bih da svi skupa pokušamo zadržati Dinamo u Europi i da jasno kažemo da takvo ponašanje nije prihvatljivo. Sljedeća kazna mogla bi biti i izbacivanje iz Europe'', upozorio je Svetina.

Podsjetimo, UEFA je već ove sezone kaznila Dinamo zatvaranjem istočne tribine zbog "Mamiću ci****, odlazi iz svetinje", što je okarakterizirano kao rasističko vrijeđanje.

Uz zatvaranje tribine protiv Sheriffa, kazna je bila i novčana - 25 tisuća eura.

UEFA je rekla da će u slučaju ponavljanja istog prekršaja sljedeća kazna iznositi 50.000 eura i potpuno prazan stadion, što se i ostvarilo.

Kazna iza toga su više od jedne utakmice bez gledatelja, izgubljene utakmice bez obzira na rezultat na terenu te oduzimanja bodova i izbacivanja momčadi iz natjecanja.

Na utakmici sa Sheriffom se opet vrijeđalo Zdravka Mamića, ovaj put na sjevernoj tribini. Policija je 300-injak BBB-a okružila, a oni su nakon toga mirno otišli s tribine. Nakon toga je po riječima svjedoka krenulo popisivanje izgrednika i, kako tvrde, tortura.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider