Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potvrđena optužnica

Tužiteljstvo traži godinu dana zatvora za Zdravka Mamića

Optužno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda potvrdilo je optužnicu protiv Zdravka Mamića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tom odlukom postala je pravomoćna optužnica koju je Općinsko državno odvjetništvo podiglo protiv izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića u lipnju, zbog kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju.

Za takvo djelo predviđena je kazna do tri godine zatvora, ali tužiteljstvo je predložilo da se Mamiću izrekne kazna od godine dana zatvora, koju će, ukoliko okrivljenik pristane, moći zamijeniti radom za opće dobro.

Podsjećamo, Mamić je prilikom gostovanja na radiju Soundset Plavi o ministru Željku Jovanoviću, između ostalog, rekao: "On je najveći hrvatomrzac poslije Khuena Hedervaryja. On mrzi sve što je počinje s hrvatskim, bilo da je riječ o olimpijskom odboru, nogometnom savezu... Kod njega ne vidite osmijeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. Čovjek koji je Srbin i nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao utege, na čelu je ministarstva sporta. On jednostavno ima krvna zrnca u sebi koja pretežu na ono što mrzi sve hrvatsko."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider