Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nastavak sapunice

Uvrijeđeni Vrdoljak: S Jovanovićem ću se raspravljati na sudu!

Nastavljaju se prepucavanja na relaciji Željka Jovanovića i Antuna Vrdoljaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Član Međunarodnog olimpijskog odbora i počasni predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Antun Vrdoljak izjavio je u utorak da će tužiti ministra znanosti, obrazovanja i športa Željka Jovanovića zbog optužbi da je prodao kandidaturu Rijeke za domaćina Mediteranskih igara u zamjenu za mjesto u Međunarodnom olimpijskom odboru čime je nanio veliku štetu ne samo njemu nego i MOO.

>> 'Brani Markovića, a svi znaju kako je došao do mjesta u MOO-u!'

"Citirat ću vam samo dio ministrovih insinuacija: "Sve Riječanke i Riječani dobro znaju kako je Antun Vrdoljak osigurao svoje mjesto u međunarodnom olimpijskom odboru kada je samovoljno 'u ime Rijeke' odlučio da Rijeka odustaje od daljnjeg natjecanja za domaćinstvo Mediteranskih igara kod prve kandidature u Bariju. Stoga, ja razumijem da on ne razumije što znači moralna i društvena odgovornost čelnika jednog sportskog saveza ... i dalje: ...moja je odgovornost da kažem što vidim, što čujem i što znam," rekao je pogođeni Vrdoljak, pa nastavio:

"Ako je tako, onda bi gospodin ministar morao znati da sam biran u međunarodni olimpijski odbor puno prije nego je Rijeka ušla u kandidaturu za mediteranske igre, da sam izabran aklamacijom i - doživotno! A, ako je Riječanin, morao bi znati da sam upravo ja inicirao i proveo kandidaturu grada Rijeke za Mediteranske igre. Čak sam taj prijedlog i branio pred skupštinarima grada Rijeke, pa čak se i sporio, jer su neki gradski zastupnici bili žestoko protiv."

Vrdoljak se osvrnuo i na Međunarodni olimpijski odbor.

"Što se pak tiče Međunarodnog olimpijskog odbora, moram li reći gospodinu ministru da ta svjetska veoma relevantna institucija ne ucjenjuje svoje članove njihovom izdajom domovine i njenih interesa, kazao je Vrdoljak zaključivši:

"Ostalo ćemo gospodin ministar i ja raspraviti na sudu, ako nam Bog dade zdravlja".

Na pitanje hoće li reagirati i na izjave Jovanovićevog pomoćnika za šport Petra Skansija, Vrdoljak je kazao:

"Ah, Skansi! On je u pravu kad kaže da se politika nikada nije toliko miješala u šport kao u moje vrijeme: Ja sam osobno dva puta postavio Peru Skansija, kao istaknutog člana HDZ-a, na mjesto trenera košarkaške reprezentacije. Ali, nemojmo o Skansiju. Pa on je državljanin Slovenije, tamo plaća porez a ovdje je postavljen za plaću pomoćnika ministra, u cvatu mladosti: tek mu je 68 godina. Živjeli novi kadrovi", rekao je Vrdoljak, koji je na pitanje hoće li tužiti i Skansija dao negativan odgovor:

"Ni govora. Učinit ću sve da dobije besplatan starački dom. Moramo njegovati dobre odnose sa susjednom državom". (M.I./Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider