Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ljutiti ministar Jovanović:

'Brani Markovića, a svi znaju kako je došao do mjesta u MOO-u!'

Nismo trebali dugo čekati na odgovor ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića Antunu Vrdoljaku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je počasni član Hrvatskog olimpijskog odbora i jedini hrvatski član Međunarodnog olimpijskog odbora Antun Vrdoljak 'napao' ministra Željka Jovanovića istaknuvši kako je njegovo prozivanje vrha HNS-a da je odgovorno za 'močvaru' i trenutno kaotično stanje u hrvatskom nogometu zapravo miješanje politike u sport, što je prema njegovom mišljenju nedopustivo, ministar je reagirao priopćenjem koje donosimo u cjelosti.

"Vrdoljak - političar koji je samo zbog politike i političkom odlukom postao predsjednik HOO-a se našao pozvan govoriti o nemiješanju politike u sport, ako je i od Vrdoljaka, previše je.

Sve Riječanke i Riječani dobro znaju kako je Antun Vrdoljak osigurao svoje mjesto u Međunarodnom olimpijskom odboru, kada je samovoljno "u ime Rijeke“ odlučio da Rijeka odustaje od daljnjeg natjecanja za domaćinstvo Mediteranskih igara kod prve kandidature u Bariju.

Stoga, ja razumijem da on ne razumije što znači moralna i društvena odgovornost čelnika jednog sportskog saveza. Iz tog razloga, moram još jednom ponoviti da se čelnici HNS-a, Srebrić, Marković i ostatak IO koriste uspjesima naše nogometne reprezentacije kao tepihom kojim su prekrili prljavštinu, kriminal, mito i korupciju hrvatskog ligaškog nogometa. Na taj način dozvoljavaju da manjina prlja pošten, težak i nerijetko volonterski rad ogromne većine istinskih zaljubljenika u nogomet.

Prema tome, ja govorim sve ono što misli većina hrvatskih građana, gospoda Marković i Srebrić odgovorni su za stanje u hrvatskom nogometu, jer oni vode HNS. Uopće ne govorim o kaznenoj odgovornosti nikoga iz HNS- a jer je to posao uskočke vertikale koja mora biti maksimalno depolitizirana i profesionalizirana.

Međutim, ako čelnici nogometnog saveza tvrde da nisu ništa vidjeli, ništa čuli i da ništa ne znaju, a Remetinac se svakodnevno puni njihovim najbližim suradnicima iz nogometne organizacije, onda oni jednostavno nisu dorasli funkciji koju obavljaju. Minimum njihove društvene odgovornosti i moralnosti bio bi ponuditi svoje funkcije na raspolaganje. Nakon toga, odluku o njihovom ostanku ili odlasku donijet će nogometna organizacija, a ne ministar ili politika.

Dakle, alibi ostanka u prozivanju politike i strašenjem javnosti sankcijama FIFA-e je krajnje proziran i jadan. Odvjetnik Vrdoljak" brani Srebrića i Markovića jednako uspješno kao što je Gredelj branio vrh HDZ-a. Zaključujem, moja je odgovornost da kažem što vidim, što čujem i što znam. I to ću činiti i dalje, jednako glasno kao do sad, glede i unatoč Antunu Vrdoljaku.

Politika će donositi zakone i osiguravati da se oni provode, ni manje ni više od toga", zaključio je Jovanović, koji se uhvatio nezahvalne zadaće, a čini se da će imati mnogo protivnika koji mu neće olakšati posao raščišćavanja 'močvare' u koju je zapao hrvatski nogomet.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider