Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Očekivane reakcije

U Splitu se srame nevjerojatnog gafa: Tko će odgovarati?

Možda i više od nenadanog ispadanja u četvrtfinalu Kupa, Hajduk trese nevjerojatan gaf počinjen pri izradi klupskog kalendara za 2012. godinu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Autori kalendara naime izbrisali su s originalnih dresova Hajdukovih legendi grbove u kojima je bila zvijezda petokraka. Dan nakon što je priča izašla u javnost, Splićani se ne mogu načuditi takvom potezu.

“Da me je netko pita prije 15 godina, ja bi reka bravo, ali čovik odraste i vidi da je povijest – povijest”, rekao nam je jedan Splićanin, a s njim su se složili i njegovi sugrađani.

"Nitko se ne treba stidit svoje povijesti."

"To je povijest koju ne možeš izbrisat gumicom"

Možda ne može gumicom, ali može photoshopom. Pa se tako netko mudar sjetio Vukasa, Šurjaka, Buljana... obući u bijele majice bez ikakvih klupskih obilježja.

"To je sramota i ne mogu shvatit kako netko može uzet sebi za pravo da mijenja povijest. To je zaista nedopustivo,” rekao nam je bivši igrač Hajduka Ivan Buljan, a iz Hajduka su poslali očekivano priopćenje.

“Sporni kalendar ne može predstavljati Hajdukovu sportsku povijest s neprimjerenim i netočnim povijesnim podacima. Hajduk je klub prebogate sportske tradicije stogodišnjeg trajanja, u tijeku kojih nikada nije mijenjao svoje ime niti skrivao svoje simbole, stoga se tiskani kalendar ne prihvaća kao službeni kalendar HNK-a Hajduk”,

Tko je donio ovu skandaloznu odluku? Hrvoje Maleš prvi je prozvan.

"Nisam za to znao. Za to sam saznao jučer za vrijeme utakmice i automatski sam poduzeo sve korake. U međuvremenu sam zatražio podnošenje izvještaja."

Trag dalje vodi prema članu Uprave Pavlu Cicarelliju koji je odobrio ovo rješenje.

"Ne bih ništa komentira, ne bi," rekao nam je Pavle Cicarelli.

Odgovornost za ovaj ridikulozan potez utvrđivat će Nadzorni odbor sljedećega utorka. Krivcu se možda smiješi crveni karton. Povijesne knjige kažu da uzore ne treba tražiti među režimima koji su s fotografija brisali ideološke neprijatelje. No, te knjige Hajdukovi higijeničari očito nisu čitali. Jednim potezom obezvrijedili su dio klupske povijesti i veliki broj osvojenih trofeja. I zaboravili da tko se photoshopa laća, često i sam nastrada...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider