Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Navijači se ujedinili

U akciju protiv HNS-a kreću sve hrvatske navijačke skupine: 'Ako treba, odgodite HNL'

Armada, Torcida, BBB-i, Kohorta, Ultrasi... svi su oni stali na istu stranu i poslali poruku hrvatskoj javnosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Znali su se ujediniti radi humanitarnih razloga, no uvijek se nešto grozno moralo dogoditi da se barem na ovaj način ujedine hrvatske navijačke skupine. Posljednji događaji u hrvatskom nogometu čak su i one najokorjelije natjerali da hrvatskoj javnosti pošalju poruku. Prenosimo ju u cjelosti:

'Povodom posljednjih događanja u hrvatskom nogometu koji su izazvali veliku pažnju javnosti u ime udruga navijača obraćamo se istoj toj javnosti ali posebno jednom dijelu nogometne javnosti. Nogometnoj javnosti koja se zaprepastila uhićenjima svojih dojučerašnjih kolega, nogometnim djelatnicima koji su glumili veliku iznenađenost nakon što je nešto što je umalo postalo hrvatski narodni običaj dobilo svoju potvrdu. Tko smo mi da o tome pričamo? Onaj dio javnosti koji čini 90% posjetitelja hrvatskih stadionskih ruševina, naivni mladi ljudi koji su unatoč svom crnilu u nogometu i dalje nastavili dolaziti na stadione. Upravo oni koji su svima poslužili kao odličan spin, za skretanje pažnje sa pravih problema u nogometu, no ne samo u nogometu, odlično smo poslužili i visokoj politici koja nas je koristila na naslovnicama kada god bi neki veći problem trebao isplivati. Je li konačno sada došlo do glave odgovornima zašto su pusti hrvatski stadioni? Jeste li konačno sada shvatili da naše borbe protiv nogometnih moćnika nisu rezultat mladenačkog hira ili bunta bezobzira koliko metode bile upitne i protuzakonite?

Nećemo previše likovati i one koji su na podu gaziti, samo želimo da nakon 20 godina konačno dobijemo pošteni hrvatski sport. Natjecanje u kojemu neće nogometni mafijaši huškati putem medija protivničke strane, a u svečanim ložama smijati se nama iza leđa što se svađamo oko dogovorene utakmice i napadamo suce, njihove pijune. Nećemo sada gaziti odgovorne jer smo im bili trn u oku cijelo vrijeme dok smo upozoravali na njihove malverzacije vjerojatno sprječavajući još gore stvari, njima će se baviti pravna država. Nećemo se pridružiti cijeloj masi njihovih bivših suradnika koji se sada čude i traže čišćenje kuće nogometa jer su im upravo oni držali ljestve u svim tim krađama i namještanjima, pristajući na svoj mali dio u kaljuži nogometne lige.

Ono što želimo su ne samo pismene ostavke nego kompletno beskompromisno čišćenje sporta od političara, tajkuna, menadžera, sudaca, trenera, igrača i svih sportskih djelatnika koji su od osamostaljenja Hrvatske sudjelovali u najmanjoj nepravilnosti koja je pomogla da je sport danas na stranicama crne kronike. Nadamo se da će istrage USKOK-a i DORH-a iskorjeniti iz hrvatskoga sporta sve ljude koji su u sport ušli radi vlastite koristi. Očistiti sport treba i u mlađim selekcijama kako ne bi za nekoliko godina odgojili opet iste sportske parazite.

Nemamo iluzija da će se spomenuti proces odviti preko noći, no ako treba neka na proljeće ni ne započne nastavak prvenstva kako bi se očistio vrh hrvatske nogometne mafije koja se ukorijenila diljem Hrvatske. Onemogućit će se time daljnje moguće malverzacije i namještanja jer ionako mali broj gledatelja smanjivat će se dodatno dok se sport ne počne čistiti i vraćati povjerenje gledatelja.

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za veliko natjecanje EURO 2012. i njima jedinima treba mir i podrška. Smatramo da nju ne treba uvlačiti u ovu crnu priču te da će im se omogućiti odlične pripreme i mir uoči EURO-a gdje će imati našu veliku podršku, a za to im ne trebaju nogometni skupštinari, izvršni odbori, komisije za suce, arbitražni sudovi, menadžeri i nogometne mecene...

Hrvatski navijači ujedinili su se mnogo puta kada su humanitarne akcije u pitanju, a sada još jedinstveniji borit ćemo se za pošteni i čisti hrvatski sport. Ovo priopćenje početak je kraja hrvatske nogometne mafije jer spremni smo na sve da se ovoga puta nogomet očisti do kraja pa i na masovne prosvjede ispred zgrade koja bi trebala biti Kuća hrvatskoga nogometa, a ne nezakonitih radnji.

KOORDINACIJA HRVATSKIH NAVIJAČKIH UDRUGA:
ARMADA,BBB,DEMONI,FUNCUTI,KOHORTA,TORCIDA,TORNADO,ULTRAS...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider