Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neće ga kazniti

Trebamo li se čuditi: HNS prekinuo postupak protiv Mamića!

Za neke je veliko iznenađenje, za druge pak dvojbe nije ni bilo – HNS zaustavio postupak protiv Zdravka Mamića.

Nakon što je najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa Zdravko Mamić čak i prenoćio u pritvoru, disciplinska komisija HNS-a pokrenula je postupak na osnovi prijave Hrvatskog nogometnog saveza zbog neprimjerenih izjava  o ministru Željku Jovanoviću.

>> Mamić na sudu vrijeđao odvjetnika Eduarda da Silve, sutkinja ga kaznila

>> Jovanović: Tužit ću Mamića!

>> Oglasio se i Šuker: 'Mamić srcem i dušom pripada nogometu'

Podsjetimo, Zdravko Mamić završio je s kaznenom prijavom, pa se makar očekivalo kako će ga Hrvatski nogometni savez 'simbolično' odnosno novčano kazniti. Postupak su pokrenuli prije 12 dana, a i ta se očekivana novčana kazna smatrala tek 'šminkanjem' pred javnošću.

No, na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora, taj je postupak potpuno obustavljen.

Nevjerojatno u cijeloj priči je što je Davor Šuker prije koji mjesec pompozno predstavio 'Kodeks o ponašanju nogometnih djelatnika'. Tim Kodeksom predviđene su veće obveze svih nogometnih djelatnika kod istupa u javnosti i pridržavanja fair-play ponašanja. Pitanje je zašto je Zdravko Mamić iznad svega toga?

Treba napomenuti kako predsjednik Disciplinske komisije HNS-a Tin Dolički, ujedno i prvi čovjek Lokomotive (prije toga član IO-a Dinama) s ukidanjem postupka nema veze. Izvršni odbor prijavio je Disciplinskoj komisiji Mamića, a sad je tu prijavu povukao pa slučaja nije ni bilo.

Jučerašnje odluke IO HNS-a objavljene su na službenoj stranici saveza, ali bez ikakvih obrazloženja. U telefonskom razgovoru glasnogovornik saveza Tomislav Pacak rekao je kako HNS danas neće komentirati svoju odluku.

Izvršni odbor HNS-a je 22. travnja 2013. održao 22. sjednicu. Od donesenih odluka izdvajamo:

1. Primljena je na znanje informacija o zaključcima Uefine Komisije za sigurnost i stadione. Komisija je utvrdila da se znatno poboljšala sigurnosna situacija u hrvatskom nogometu, pozdravila dosad obavljene aktivnosti te će Izvršnom odboru Uefe dostaviti pozitivno mišljenje o naporima HNS-a u provođenju Akcijskog plana borbe protiv nasilja na stadionima. Nastavit će se daljnja uska suradnja Ministarstva unutarnjih poslova i odjela za sigurnost HNS-a radi daljnjih koordiniranih aktivnosti na području regije.

2. Jednoglasno je odlučeno da se disciplinski postupak protiv člana Izvršnog odbora Zdravka Mamića obustavlja.

3. U okviru završnice Hrvatskog nogometnog kupa odigrat će se, kao predigra, završnice Kupa za kadete i juniore. Juniori će finalnu utakmicu igrati dana 8. svibnja 2013.. prije prve utakmice seniora, a kadeti 22. svibnja 2013., prije druge seniorske utakmice.

4. Potvrđene su cijene ulaznica za utakmicu Hrvatska-Škotska.

Tribina Sjever-gore: 50 kuna
Tribina Sjever-dolje: 70 kuna
Tribina Jug: 60 kuna
Tribina Istok: 120 kuna
Tribina Zapad-gore: 120 kuna
Tribina Zapad-dolje: 250 kuna

Očekuje se dolazak oko 1500 škotskih navijača, za koje će biti pripremljen poseban program.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider