Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Nudi mu milijun eura

Mamić na sudu vrijeđao odvjetnika Eduarda da Silve, sutkinja ga kaznila

Zdravko Mamić i Eduardo danas su našli oči u oči na sudu, a Dinamov šef vulgarno je dobacivao odvjetniku hrvatskog reprezentativca.

Poznati spor između Zdravka Mamića i Eduarda da Silve danas je na Općinskom sudu u Zagrebu dobio svoj nastavak. Tri dana prije utakmice Hrvatska – Srbija Eduardo je morao pred suca, no termin i je zakazan u ovo doba zbog Duduovog dolaska u Hrvatsku.

'Što mucaš lažove jedan?! Ti si spletkaroš, monstrum...', samo su neke od vulgarnih uvreda koje je Mamić sipao na račun odvjetnika Ivice Crnića usred sudnice.

>> Jovanović: Tužit ću Mamića!

>> 'Ispričavam se Srbima, ali Jovanović terorizira hrvatske sportaše!'

Podsjetimo, Zdravko Mamić tuži Eduarda jer mu ne isplaćuje njegov dio iz ugovora tj. zbog nepoštivanja ugovora po kojem Mamić ubire postotke od budućih ugovora. Sva imovina Eduarda da Silve u Hrvatskoj je zbog ovog procesa – zamrznuta.

No, i hrvatski reprezentativac tuži Mamića zbog lihvarenja. Dudu tvrdi kako pri potpisu građanskog ugovora s Mamićem nije znao točno što potpisuje zbog svojih godina (18) i nedovoljno poznavanja hrvatskog jezika, iako je ugovor preveden i na portugalski.

Mamića morala smirivati sutkinja

Mamić je opet priredio show pred sutkinjom koja ga je morala smirivati.

''Prestanite praviti nered u sudnici i ne upadajte u riječ. Ovo vam je prvo upozorenje'', rekla je sutkinja gazdi Dinama odmah na početku.

Nakon toga je Mamić Eduardovom odvjetniku Crniću dobacio:

''Ti si prodavač magle!''

Crnić je potom zamolio da se zabilježe te Mamićeve riječi, a uslijedilo je Eduardovo objašnjenje o tome koliko mu je novca davao Mamić:

Eduardo ispričao svoju stranu

"Od prvog ugovora nisam ništa dobio, a od agencije Zdravka Mamića dobio sam auto te 12 tisuća eura, plus 400 maraka mjesečno što su dobivali svi igrači iz njegove agencije. Svaka tri mjeseca dobivao sam 5000 eura od kojih sam 1000 eura morao davati njegovom sinu Mariju. Nisam znao čiji je to novac, ali on mi je dao do znanja da mogu igrati samo preko njega. Također, nije istina da mi je platio kuću. Nakon svadbe sam išao do konobara, ali su mi rekli da je sve plaćeno. Otišao sam Mamiću da mu vratim novac, ali on mi je rekao da je to njegov dar", govorio je Dudu.

Mamić tražio izuzeće novinara

Zdravko Mamić u tom trenutku je zatražio izuzeće novinara jer od njih ima alergiju i dobiva osip, ali sutkinja Jasenka Šojat odgovorila mu je da će pozvati hitnu pomoć ako mu pozli, dodavši da prestane Eduarda oslovljavati s 'ljubavi', na što je Mamić odgovorio: "A što ću kad ga volim kao svoje dijete!"

Eduardo je o transferu iz Dinama u Arsenal, koji se dogodio 2007., sljedeće:

"Otišao sam u London, a nakon dva dana je Mario Mamić potpisao s Arsenalom da ima pravo na proviziju od 60 tisuća funti godišnje. Zdravko me ostavio samog i hvalio se zajedničkom prijatelju da je na jahti utočio par tisuća eura te da me prodao."

Rasprava je dalje izgledala ovako...

Mamić: Ja ga pitam konkretno, a on o brodu?!

Sutkinja: Mamiću, ovo nisu američki filmovi. Ovo su hrvatski zakoni, a Eduardo ima pravo odgovarati koliko hoće.

Eduardo: Da niste tražili novac od mojih ugovora u Arsenalu i Šahtaru, sad bih bio s reprezentacijom na ručku. U ugovoru do 2007. meni je kao igraču pripadalo 40 posto. Nakon što sam produžio ugovor na 10 godina, ta provizija je izbačena. Pitao sam ga gdje je provizija, a on kaže da ću dobiti kad se prodam. Prodao sam se, a on mi kaže da nemam te provizije u ugovoru. Tužio sam ga jer je pokrenuo ovršne postupke.

Mamić: Preklinjem vas da dam iskaz, bit ću brz kao metak. Ja sam 2000. čuo da postoji mali talent Dudu, koji je bio bolestan, dobio je dijagnozu u Sloveniji, gdje je i operiran. Operaciju sam platio ja, a u tom trenutku nisam imao menadžersku licencu niti je Eduardo bio pod ugovorom s Dinamom. Napravio sam ugovore poput Dona Kinga, stvorio sam agenciju, plaćao igračima stanove, davao im 500 eura mjesečno, garderobu, aute, pelene... Za mene su radili Komes, Pavlov i Jozak. Eduardo sam dao 300 tisuća eura za kuću i još 200 tisuća da zatvori kredit u Hypo banci. Za to nemam potvrdu. Eduardo, krvarim, ali moja ljubav prema tebi neće biti ugašena. Iza ovoga ne stojiš ti nego tvoja supruga i zato te amnestiram. Dajem ti milijun eura netto ukoliko dođeš u Dinamo. Dođi, trebaš nam! Iza ovoga stoji podsvijest tvoje supruge!

Od napuštenog i bolesnog djeteta doveo sam Eduarda do toga da je zaradio 21 milijun eura. Duduu je javna bilježnica objasnila da je dužan isplaćivati 20 posto provizije od svojih primanja do kraja karijere. Svi su se obogatili, ja bez kinte, i sad sam još kriv!?

Mamić počeo vrijeđati Eduardovog odvjetnika

Mamić se tu nije zaustavljao, već se usmjerio na Eduardova odvjetnika:

"Što mucaš lažove jedan?! Ti si spletkaroš, nisi više tatin sin nego običan miš i monstrum koji Eduardu otima pare. Nisi više u Vrhovnom sudu."

Crnić je naravno reagirao: "Molim sud da izbace Mamića! Zaštitite me od ovih svinjarija!"

''Kretenu jedan, izgledaš kao da si s placa došao! Ideš mi na k...c kretenu!''

Mamić se nije dao. Ponovio je kako u vrijeme sklapanja ugovora nije imao visoku fukciju u klubu, ali...

''Napravio sam od 60 do 90 takvih ugovora s raznim igračima. Nisam dobio lipe od nikoga. Kunem se na djecu i Benedikta kojeg nosim oko vrata. Evo, ljubim ga. Nisam nikad bio menadžer nego sam čistio klub od takvih'', rekao je Mamić.

Odvjetnik Crnić je replicirao:

''Kako je ugovore sklapao nedjeljom, kao što tvrdi, a nedjeljom javni bilježnik ne radi. Ugovor je 2001. potpisan u nedjelju, neobično je da se ured tada otvara.''

Sutkinja Jasenka Šojat nije više imala strpljenja, pa je Mamić dobio i kaznu – deset tisuća kuna zbog vrijeđanja. Kada je izlazio iz sudnice, Mamić je dobacio odvjetniku Crniću:

''Kretenu jedan, izgledaš kao da si s placa došao! Ideš mi na k...c kretenu!''

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider