Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Masovka' u Italiji

Torcidin 'provod' u Milanu: Slatka pobjeda i čarke s 'interistima'

Hajdukovi navijači imali su masovno gostovanje, no srećom bez većih izgreda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada hrvatski navijači putuju po Europi uvijek ima straha od nereda. Pogotovo kad putuju u većem broju. Iako se detalji Torcidine masovne posjete Meazzi još otkrivaju, čini se kako većih izgreda nije bilo unatoč brojci od tri do četiri tisuće pripadnika Torcide (Talijani pretjeruju kod brojke pet tisuća).

>> Navijači dočekali Hajduk i pjevali s oduševljenim igračima!

Brojni su navijači splitskog kluba okupirali centar Milana. Viđene se različite grupe, ali veći neredi na koje su nas hrvatski huligani navikli ovaj put nisu viđeni.

Ipak, talijanski mediji pišu kako je privedeno ukupno 33 Hajdukova navijača. Jedan je uhvaćen kako krade pivo u ulici Torino u jednom trgovačkom centru. Njegovi kolege okružili su policiju, ali sve se brzo smirilo.

Osvanula je snimka kratkog sukoba jedne grupe Torcide s domaćim navijačima. Oko 150 huligana iz Hrvatske napalo je jedan kafić kod San Sira u kojem se skuplja jedna od frakcija Interovih navijača. Policija je brzo riješila stvar tako da većeg kontakta nije bilo.

Spomenimo i kako su navijači Hajduka u svom stilu zapalili podosta bengalki. No, kao i na Poljudu, niti jedna nije bačena s tribine.

Na kraju je sve ispalo relativno 'bezbolno'. U usporedbi s gostovanjima Torcide u zadnjih par godina u Genovi, Rimu, Ateni, Podgorici, St. Petersburgu, Žilini, Sarajevu, pa čak i Rigi, ovo je bilo relativno mirno. Šteta bi bilo da su huligani bacili sjenu na sjajnu predstavu nogometaša na terenu i navijača u trećem prstenu San Sira.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider