Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mlađi ga zovu - tata

Tko ga ne zna, ne prati domaću ligu: 'Cigo je kralj, prava legenda HNL-a'

Ovo je prvi aktivni igrač o kojem pišemo. On je ukorijenjen sva tri slova i H i N i L. On je možda donja paluba našeg nogometnog Titanica, ali bez takvih on ne bi ni plovio...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada pitate Marija Mandžukića odakle je, on će vam iz topa odgovori ''iz Odžaka.'' Tajfun iz Odžaka je danas u Bayernu, no još jedan iz istog grada također mete, a još uvijek je u našoj ligi – Josip Milardović.

>> 'Kultni likovi HNL-a'

>> 'Albanski Tevez' autor možda i najlegendarnije rečenice HNL-a

To su oni igrački kao hijeroglifi. Imaš dojam da postoje od kad je Sumerana i Rimskog carstva, a Cigo, kako ga zovu, je sigurno jedan od tih. Pozicija zadnjeg veznog, pouzdanosti na izvoz i kartona kao u priči.

Milardović je s 19 godina debitirao u Gradskom vrtu u dresu svoje najveće ljubavi Osijeka. U bijelom dresu je izgradio svoj nogometni pedigre. Za Osječane je odigrao šest sezona, upisao 127 HNL utakmica i zabio 8 pogodaka. No vjerni pastir svoje HNL stado nije napuštao, bez obzira što bi se za kvalitetnog zadnjeg veznog sigurno našao neki inozemni angažman. Cigo je otišao u Međimurje u kojem je popravio nišanske sprave i zabio pet puta.

Pod vodstvom Stanka Mršića u Cibaliji Milardović je dignuo svoju igru na još veću razinu, a odličan je bio na svojoj idućoj HNL stanici, Slaven Belupu. Konačno u 30. godini Milardović je otišao u inozemstvo, daleko od drage mu kulenove seke - u Kinu.

U kineskom Guangdongu se nije dugo zadržao, svemu je kumovao brzi otkaz srpskom treneru Kokotoviću koji je trenirao Gunagdong. Cigo je želio ponovno u Osijek, a transferni rulet donio mu je Inter iz Zaprešića. Do posljednjeg kola je teoretski igrala nada, no Inter je završio u drugoj ligi.

''On je ona iskusnjara koja drži pozitivu u svlačionici. Mlađi igrači ga zovu tata, Cigo je kralj, prava HNL legenda'', rekao nam je njegov dojučerašnji suigrač Matej Delač.

Cigi je tek 31., sigurno je da ima još nekoliko dobrih sezona u nogama. I ne samo to, on je pravi turistički vodič kroz našu ligu. Šerpa HNL-a! Nedostaje mu tek da zaigra još za neki dalmatinski klub. Žužul, Andersson, Sinovčić...pogledajte pred vama je upečatljivi CV hrvatskog nogometa, bilo bi lijepo zaokružiti ovu priču.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider