Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatan razlog

Teatar apsurda: Evo zašto jedno vrijedi za Mamića, a drugo za Brbića

Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević pokrenio je postupak protiv predsjednika Hajduka Marina Brbića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako je objašnjeno na službenim stranicama Lige, postupak je pokrenut "zbog povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika".

Hajduk u problemima: Rigorozna kazna za Igora Tudora!

Osim protiv Brbića, postupak se iz istog razloga vodi i protiv Zorana Mamića. Predsjednik Hajduka komentirao je suđenje na utakmici sa Slaven Belupom u Koprivnici, a između ostalog je rekao kako je "suđenje katastrofalno" i da su "potrebne promjene", uz naglasak: "Slažemo se sa Zoranom Mamićem." Podsjećamo, trener Dinama se u svojim izjavama poslije utakmice s Lokomotivom žalio na arbitražu Osječanina Andreja Burila.

Vlajčević je nakon svega odlučio pokrenuti postupak protiv njih dvojice, a u njegovom činu ne bi bilo ničeg spornog da se prije nešto više od mjesec dana nije proglasio nenadležnim nakon što je Hajduk prijavio izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića zbog njegovih izjava prije i poslije derbija na Poljudu.

Budući da u Statutu Prve HNL piše kako je "Disciplinski sudac dužan odlučivati o prekršajima svih službenih osoba iz Prve nogometne lige", odlučili smo kontaktirati Krešimira Vlajčevića koji je u razgovoru za GOL.hr pojasnio razliku u tretmanu između Zdravka Mamića i Marina Brbića:

"Ja sam kao Disciplinski sudac dobio prijavu protiv gospodina Mamića, ali budući da je on član Izvršnog odbora HNS-a, automatski nije pod mojom nego pod ingerencijom Disciplinske komisije", rekao nam je Krešimir Vlajčević.

Podsjetili smo na Statut Prve HNL, ali Vlajčević naglašava:

"Istina, Zdravko Mamić je na derbiju u Splitu bio prisutan kao izvršni predsjednik Dinama, ali čim je netko član Izvršnog odbora nije predmet mojih odluka."

U prijevodu, da je Marin Brbić član Izvršnog odbora HNS-a, mogao bi se u svečanoj loži Maksimira ponašati jednako kao i Mamić na Poljudu, ili govoriti o sucima bilo što, bez straha da bi ga mogla zadesiti kazna od Krešimira Vlajčevića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider