Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Svaguša: Ne želim nove svađe s Torcidom

Predsjednik Hajduka najavio je kako će se klupska Uprava ubuduće dogovarati sa klubom navijača Torcida...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Sada bih želio da s Torcidom otvorimo jednu novu stranicu dogovara i da skupa uvedemo u Hajduk standarde i djelovanje kakve treba imati europski klub' , izjavio je Svaguša novinarima nakon današnjeg zasjedanja Glavne Skupštine na kojoj je usvojen Torcidin Kodeks upravljanja Hajdukom, a ne prijedlog Uprave.

Sada nam ne trebaju nove svađe s Torcidom jer je u tijeku prvenstvo Hrvatske, a Hajduk treba ove godine biti prvak

>> Skupština prihvatila Kodeks, a Svaguša ne zadovoljava ni jednu točku

Na upit kako komentira Torcidine tvrdnje da on kao predsjednik klupske Uprave ne ispunjava niti jedan uvjet za tu dužnost, Svaguša je kazao: 'Nema veze. Sada nam ne trebaju nove svađe s Torcidom jer je u tijeku prvenstvo Hrvatske, a Hajduk treba ove godine biti prvak'.

Torcida je prije više od godinu dana predložila Kodeks upravljanja Hajdukom tražeći od Grada Splita kao većinskog vlasnika Hajduka njegovo usvajanje, ali su gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Željko Kerumom odbijali takove zahtjeve. To je povremeno izazivalo napetosti između Keruma i Torcide, pa su pripadnici Torcide u proteklih godinu dana organizirali u Splitu više igrokaza s ironičnim porukama upućenih Kerumu i Svaguši. Torcida je redovito na Hajdukovim utakmicama na Poljudu isticala veliki transparent s natpisom 'Kodeks'.

'Hajduk i Torcida trebaju biti skupa, a ne da se drugi naslađuju,' rekao je danas Svaguša koji je na dužnsot predsjednika Uprave Hajduka imenovan nakon prošlogodišnjeg Kerumova izbora za splitskog gradonačelnika i pobjede tadašnje Kerumove Neovisne liste na lokalnim izborima u Splitu. (hina)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati