Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Šuker ušao u Skupštinu, počinje njegov uspon na vrh HNS-a

Nastavlja se bitka za HNS u kojoj bi Davor Šuker mogao imati glavnu ulogu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Davor Šuker od danas je uključen u rad Zagrebačkog nogometnog saveza, a Zdravka Mamića na mjestu predsjednika zamijenio je Damir Vrbanović, tehnički direktor Dinama. Odlučila je tako skupština Zagrebačkog nogometnog saveza.

Šuker je ovim činom postao i dio HNS-ove skupštine, kao jedan od predstavnika ZNS-a. Time dolazimo do onog o čemu su mnogi nagađali...

Plan Vlatka Markovića je da ga naslijedi upravo Davor Šuker, a ovo je prvi čin k tom cilju. Naime, ukoliko dođe do izvanredne Izborne skupštine HNS-a, novi kandidat ove strane ne bi bio Marković već upravo Šuker, što je omogućeno na ovoj skupštini.

Štimčeva strana uskoro bi mogla sazvati spomenutu Izvanrednu skupštinu HNS-a. Za to je potrebno sedam potpisa županijskih saveza, tj. potpis saveza koji kandidira svog čovjeka, te još šest potpisa potpore.

No, nagađa se i kako bi Markovićeva i Mamićeva strana mogla uskoro pokušati napraviti smjenu na čelu HNS-a bez da izgube vlast.

Kao članovi Nadzornog odbora potvrđeni su stari članovi - Josip Fak, Jerko Bakula i Ivor Grba, a za potpredsjednika Saveza izabran je predsjednik Hrvatskog dragovoljca Ivica Perković. Treba napomenuti da je Zdravko Mamić ljetos smijenio Perkovića kad se glasalo o smanjenju Lige 16, jer Perković to naravno nije podržavao, ali je sada vraćen. Kao glavni tajnik ostao je i dalje Ivica Šparavec.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider