Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Predsjednikov vapaj

Šuker se oglasio zbog problema s navijačima: Tužno je to što pojedinci rade

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker pozvao je u ponedjeljak državne institucije na borbu protiv verbalnog i fizičkog nasilja na tribinama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U priopćenju za javnost Šuker ističe da će se HNS i hrvatski klubovi boriti u okvirima svojih mogućnosti protiv bilo kakvog oblika verbalnog ili fizičkog nasilja na tribinama, te poziva državne institucije da to prepoznaju i učine isto.

>> ZZD o Mamiću: 'On želi isprovocirati sukobe na tribinama'

Davor Šuker napominje da pozorno prati sva zbivanja na našim stadionima te da je sa zabrinutošću primio vijest o Uefinoj kazni Dinamu, da je tužan zbog praznog Poljuda (prva utakmica 2. pretkola EL protiv Turnova zbog kazne Uefe), te zbog neprimjerenih povika na bilo kojem hrvatskom stadionu. Pritom podsjeća da je Hrvatski nogometni savez previše puta punio Fifinu i Uefinu blagajnu zbog ponašanja dijela navijača.

"Dobro ispunjene tribine i odlične utakmice dokaz su kako će Liga 10 donijeti boljitak hrvatskom nogometu, a odlični rezultati naših predstavnika u europskim natjecanjima daju nam dodatne razloge za optimizam. Tužno je što pojedinci koče te pozitivne procese i svojim ponašanjem bacaju sjenu na trud sportaša i nogometnih djelatnika i tako kvare doživljaj brojnim dobronamjernim gledateljima. HNS i hrvatski klubovi borit će se u okvirima svojih mogućnosti protiv bilo kakvog oblika verbalnog ili fizičkog nasilja na tribinama, a pozivam i državne institucije da to prepoznaju i učine isto", navodi se u priopćenju predsjednika HNS-a.

"Pozivam sve gledatelje, navijače, nogometaše, trenere i dužnosnike, sve koji žele dobro hrvatskom nogometu, da svojim ponašanjem na terenima i na tribinama promoviraju naš sport u najljepšem svjetlu i tako ga nastave razvijati u pravom smjeru. U predvečerje novih nastupa naših klubova u Europi, kojima želim puno sreće i uspjeha, pozivam vas da uživamo u predstavama naših nogometaša i da svojim ponašanjem učinimo Hrvatsku ponosnom", ističe Davor Šuker. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider