Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uefin mač prijeti

Sudbina Hajduka ovisi o jednom igraču: U petak dogovor ili izbacivanje iz Europe!

UEFA prijeti oduzimanjem europske licence, ali Hajduk se, čini se, čupa u posljednji čas.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Financijske dubioze Hajduka dobile su navijačku injekciju pa je 300 tisuća kuna prikupljeno kroz marketinšku akciju za pomoć Bijelima: "Kad smo počeli sezonu bilo je stvarno teško, po četiri-pet mjeseci bez plaća, no u Hrvatskoj je svugdje situacija takva pa smo mi i navikli", ističe Mario Maloča.

Dugovanja Šibeniku i brojnim bivšim igračima, raznoraznim sporazumima dovedena su pod kontrolu, a 600 tisuća kuna još se duguje bivšem jednom bivšem napadaču. Zadnji dan za otplatu ili dogovor je u petak: "Još se trebamo dogovoriti s Almirom Turkovićem, potpisati sporazum s njim i završiti tu priču", kaže predsjednik Marin Brbić.

Ono što bi trebala bit najveća nada Bijelih u nadolazećim danima je novac od transfera Anasa Sharbinija. Splićanima je još u kolovozu trebalo pripasti oko 10 milijuna kuna: "Ključ će biti kad se naplatimo od naših dužnika iz Saudijske Arabije, od Al Ittihada", dodaje Brbić.

Odlasci Vukušića i Radoševića ove sezone nisu mogli pokrpati brojne financijske rupe i dugovanja iz prošlosti.

"Klub je u teškoj situaciji, sigurno da mora prodavati da bi mogao nešto zaraditi. Ja sam ove zime trebao otići, ali ozlijedio sam se. Najbitnije je da igramo dobro, da osvojimo Kup i da će onda na ljeto bit još igrača za prodaju", kapetanski će Maloča.

Hajduk će, sve je izvjesnije izbjeći sudbinu Malage - četvrtfinalista Lige Prvaka koji zbog dugovanja igračima iduće godine neće igrati u Europi. Predsjednik Brbić podcrtava sredinu 2014. kao rok nakon kojeg Hajduk više neće imati dugovanja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider