Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dosta mu je svega

Ljutiti Štimac ipak popustio Mamiću i Markoviću i najavio povlačenje!

O aktualnoj situaciji u hrvatskom nogometu raspravljali su nogometni stručnjaci, a večer u Splitu malo je zasjenio Igor Štimac, koji je izjavio da se više neće kandidirati za predsjednika HNS-a!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogomet zapao je u teške probleme te je nužno poduzeti žurne mjere kako bi se zaustavilo njegovo daljnje nazadovanje, a u Hrvatskom nogometnom savezu na rukovodeće dužnosti treba angažirati nove kadrove, istaknuli su sudionici večerašnje javne tribine koja je pod nazivom „Budućnost hrvatskog nogometa - profesionalizam ili amaterizam“ održana na Visokoj školi za sporstki menadžment „Aspira“ u Splitu.

Na tribini je gostovao bivši hrvatski nogometni reprezentativac Igor Štimac, koji je iskoristio priliku da upozori kako je hrvatski nogomet „teško bolestan“ te će trebati sedam do deset godina za njegov oporavak."Hrvatskim nogometnim klubovima se upravlja nekontrolirano i neodgovorno“, kazao je Štimac iznenađujuće dodavši kako se više neće kandidirati za predsjednika HNS-a!

Predsjednik hrvatske udruge „Nogometni sindikat“ Dario Šimić izjavio je kako bi taj sindikat, radi popravljanja stanja u našem nogometu i zaštite prava nogometaša, želio surađivati sa Hrvatskim nogometnim savezom (HNS).

„Ako nas ne zaštiti HNS, obratit ćemo se državnim strukturama da nas zaštiti“, istaknuo je Šimić.

On je pozdravio postupak predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša koji je u suradnji sa USKOK-om pridonio nedavnom uhićenju dopredsjednika HNS-a Željka Širića i predsjednika Sudačke komisije Stjepana Djedovića koje se sumnjiči za uzimanje novčanog mita za suđenje na utakmicama Prve hrvatske nogometne lige.

„Malešov postupak bi mogao biti prekretnica u raščišćavanju nepravilnosti u hrvatskom nogometu“, rekao je Šimić.

Glavni tajnik hrvatske udruge „Nogometni sindikat“ Mario Jurić istaknuo je kako od ukupno 16 hrvatskih prvoligaških klubova samo njih šest izmiruje svoje obveze te da postoje nogometaši koji nisu primili plaću 13 mjeseci.

„Svake godine imamo novih više od stotinu arbitražnih postupaka zbog neizmirenih obveza, koji traju i po nekoliko godina. Arbitražni sud je jedan od glavnih generatora svih problema u hrvatskom nogometu“, upozorio je Jurić. On je najavio kako će se „Nogometni sindikat“ zauzimati da se plaćanje nogometaša u Hrvatskoj regulira ugovorom o radu.

Nogometni trener Stanko Poklepović smatra kako se u ozdravljenju hrvatskog nogometa moramo izdići iznad pojedinačnih interesa i klubaštva, te razvijati nogomet diljem Hrvatske.

Predsjednik nogometnog saveza splitsko-dalmatinske županije Paško Viđak istaknuo je kako zagrebački nogometni savez godišnje od svoje županije dobija 15 milijuna kuna, dok splitsko-dalmatinski nogometni savez od svoje županije godišnje dobije samo između 20.000 i 30.000 kuna. (M.I./Hina.Agencija VLM)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider