Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potjerali ga

Sramotan potez Slaven Belupa: Vugrinec to nije zaslužio!

Slaven Belupo ponio se iznimno nekorektno prema istinskoj legendi hrvatskog nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Davor Vugrinec najbolji je strijelac u povijesti HNL-a. Postigao je 136 golova na prvoligaškim terenima diljem Hrvatske, a u novoj sezoni trebao je dodatno podebljati svoj učinak igrama u Slaven Belupu.

Potjerali ga jer je prestar: Zar nije bio i prije 20-ak dana?

Međutim, samo 12 dana prije prve utakmice (gostovanje u Parku mladeži) trener Ivan Katalinić ga je otpisao, zajedno s još trojicom igrača koji su od jučer slobodni, u obrazloženje da ih nema u njegovoj viziji budućnosti kluba, u koju je uključeno pomlađivanje ekipe. Katalinić kao trener ima sve ovlasti glede prvog sastava, ali problem u cijeloj priči jest tajming (Vugrinec je i prije 20-ak dana na pripreme krenuo s 37 godina na leđima).

Također, Alen Maras, Martin Šaban i Ante Batarelo više nisu članovi Slavena te mogu potražiti novu sredinu, kako je priopćio sportski direktor Slavena Roman Sović. Razlaz s Vugrinecom će malo teže ići. Vuga ima ugovor do kraja lipnja 2014. i zbog toga što ga je naljutio potez kluba i Katalinića spreman je cijelu iduću sezonu provesti nižući krugove oko gradskog stadiona u Koprivnici.

Hoće li ga kontaktirati White Stonesi?

Ipak, za očekivati je da će Vugrinec pronaći zajednički jezik s čelnicima koprivničkog sastava te da će uspjeti dogovoriti iznos koji će mu isplatiti kako bi uskoro postao slobodan igrač. U svakom slučaju, kao čovjek koji je dao jako puno Slavenu i hrvatskom nogometu, Vugrinec takav tretman nije zaslužio.

Tko zna, možda se Vugrinec vrati u svoj Varaždin i pomogne Varteksu - klub kojeg su prije dvije godine osnovali White Stonesi izborio je nastup u Prvoj županijskoj ligi sljedeće sezone, a Vugrinec bi im bio odlično pojačanje u borbi za plasman u Treću ligu sjever.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider