Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Slavonija traži svoga kandidata: Bi li Špehar pobijedio Šukera u Osijeku?

Predsjednik Osijeka Robert Špehar najavio je kandidaturu za čelno mjesto HNS-a…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najavom kandidature Roberta Špehara za predsjednika HNS-a u nogometnim kuloarima sve se više govori o opciji „trećeg puta“. Iako se činilo da Špeharov „probni balon“ neće polučiti neki poseban rezultat, kako dani prolaze postaje sve jasnije da inicijativa predsjednika NK Osijek ipak nije pucanj u prazno.

>> Štimac i Marković dobili konkurenta: Imamo novog kandidata za predsjednika HNS-a!

Hrvatska nogometna javnost umorna je od višemjesečnih borbi Vlatka Markovića i Igora Štimca za prevlast nad HNS-om, pa se čini kako bi neka treća opcija mogla polučiti dobar rezultat. Špehar tvrdi kako mu nije namjera rušenje Vlatka Markovića kojeg priznaje kao legalnog predsjednika HNS-a.

„Markoviću sam dao svoj glas na prosinačkoj Skupštini i još uvijek čvrsto stojim iza njega. No, ako dođe do nekog novog izbora za predsjednika HNS-a, bio bih spreman okušati se u izbornoj utrci“, poručuje Špehar, koji najavu svoje buduće kandidature više vidi kao apel za spas hrvatskog nogometa.

„Klubovi se nalaze na rubu propasti, a imamo rat za stolice u HNS-u. Moramo se ujediniti kako bismo spasili hrvatski nogomet. Kada bih postao predsjednik kod mene ne bi bilo podjela na Dalmaciju, Zagreb, Slavoniju, Istru…“, poručuje Špehar.

Opipavanjem pulsa javnosti može se zaključiti kako građani širom Hrvatske žele na čelu HNS-a vidjeti neko novo ime, za kojim se ne vuku repovi iz prošlosti. Na teoretskoj razini Špehar bi mogao opasno zaprijetiti Markoviću i Štimcu, no što je s praktičnom stranom njegove kandidature? Naime, predsjednika HNS-a biraju članovi nogometnih županijskih saveza, a ne građani.

Prije nego što krene u lobiranje diljem Hrvatske, Špehar bi prije svega morao imati podršku svoje baze u Osijeku. Međutim, nejasno je koga bi osječka nogometna organizacija podržala budući da je nedavno javno izrazila podršku Davoru Šukeru, koji također ima aspiraciju postati predsjednik HNS-a.

Šuker je nominalno izaslanik Zagrebačkog nogometnog saveza, ali jasno je da bez podrške moćnog osječkog lobija teško može do predsjedničkog mjesta. Poznati osječki novinar Đorđe Ivković odlično poznaje situaciju u nogometnim forumima grada na Dravi.

Ne znam bi li Špehar dobio podršku ostalih hrvatskih središta, ali mislim da bi u Osijeku pobijedio Šukera. Druga je stvar je li to dovoljno da postane predsjednik HNS-a“, kaže Ivković.

Čini se da u Osijeku i Slavoniji sazrijeva mišljenje kako bi taj dio Hrvatske trebao ponuditi svojeg kandidata u nekoj budućoj predsjedničkog utrci. Uostalom, zašto Slavonija, koja ima daleko najviše registriranih klubova od svih povijesnih hrvatskih regija, ne bi iznjedrila nekog budućeg predsjednika HNS-a?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider