Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Derbi koji nudi optimizam

Sjajan uvod u novu sezonu: 'Svaka čast Hajduku, pokušali su igrati nogomet'

Krasan uvod u novu nogometnu sezonu priredili su nam Dinamo i Hajduk. Iako je Dinamo bio veliki favorit, hajdukova mladost fino je parirala 'modrima'...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon 1:1 u 90 minuta, u ruletu jedanaesteraca uspješnija je bila momčad Krunoslava Jurčića.

Prestižna utakmica kao generalna proba nove sezone HNL-a ispunila je očekivanja nogometne publike. Deseti Superkup otišao je u modre ruke, po pet puta su taj trofej do sada osvajali Hajduk i Dinamo.

>> Hajdukovci ponosni: 'Dinamo je uložio milijune eura i mora se zamisliti'

>> Dinamo pogodio s pojačanjima, Hajduk nema klasu u vezi

Tudor je izveo momčad u kojoj, kako kaže, Mijo Caktaš s 21. godinom izgledao kao veteran. I baš najmlađem, 17-godišnjaku Josipu Pašaliću, Pablo Migliore je obranio prvu super šansu.

Repertoar driblinga pokazao nam je El Sudani u 29. minuti, sjajan slalom, lošija završnica. Alžirsko krilo šest minuta poslije gurnulo je Duju Čopa oči u oči s Lovrom Kalinićem, a bivši hajdukovac hladnokrvno je matirao Kalinića za 1:0.

U drugom dijelu prva super prilika pripala je El Sudaniju, Fernandes je prošao, a El Sudani gađao uz stativu.

U 76. minuti stigla je nagrada sjajnom pristupu 'bijelih'. Neugodni Kouassi je sjajno prima loptu, Addy ga je srušio, a kazneni udarac u 1:1 pretvorio Caktaš.

''S takvom mladošću, takvim kadrom možemo biti dobri. Dinamo je imao možda izglednije prilike za gol, ali mislim da smo mi itekako pokazali dosta dobrih stvari'', rekao je nakon utakmice Tudor.

''Hajduk je jako opasan, pokušali su igrati nogomet i svaka im čast na tome'', izjavio je Šimunić.

Šimunić koji je zabio prvi penal, i to desnom nogom ne sjeća se tog osjećaja u karijeri.

''Uh...penal nemam pojma, negdje prije 20 godina.''

''Ovo je ipak tek moja prva utakmica. Najvažnije je da trener vjeruje u mene, da nastavim raditi s punim povjerenjem, onako kako treba'', rekao je jedan od junaka Dinamov vratar Migliore.

''Izvanredna večer, odigrali smo jednu dobru pripremnu utakmicu, visokog nivoa. Pobijedili Hajduk, osvojili trofej, jako dobro'', rezonirao je Jurčić.

Antolić je zabio za pobjedu Dinama i nadamo se najavio iznimno zanimljivu Lige 10.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider