Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Problematični ugovor

Samo u Hrvatskoj: Pogledajte što je Sinovčić tražio od Hajduka!

U Hajduku čini se, nikako nema mira, a sve se zakompliciralo zbog sporne stavke u ugovoru vrijednog igrača kluba s Poljuda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada se činilo da su Splićani dogovorili produženje ugovora s Marinom Tomasovim, Nadzorni je odbor odbio potvrditi taj dokument i do daljnjeg je Tomasov izvan prve momčadi. Sporna je odredba prema kojoj bi mladi Zadranin imao zagarantirano mjesto u momčadi u najmanje 70 posto ukupne minutaže Hajdukovih utakmica, o čemu smo više saznali od Tomasovog menadžera, Rene Sinovčića.

"Ne znam što reći. Ugovor kojeg smo dobili i dogovorili mi smo potpisali. Nije mi jasno zašto on nije ovjeren od strane Hajduka. Malo me brine takva situacija i začudilo me to što su toliko dugo čekali da bi ga potvrdili, a na kraju su ga odbili", požalio se Sinovčić te potom pojasnio o kakvim se uvjetima koji su se pokazali spornim, radilo.

"Ja sam želio da se zaštiti igrač ako dođe do nekih nesporazuma i novih produljenja ugovora da igrači ne trče po Marjanu. Razgovaralo se o tome da će Tomasov biti najplaćeniji igrač u Hajduku, ali ostalo je sve po starom. Novac nije bio upitan već samo da Marin ostane još dvije i pol godine i da se samo stavi klauzula u ugovoru da ako je spreman i u formi, a ne igra i trči po Marjanu, on u tom slučaju slobodan igrač. Samo smo se željeli zaštiti da se ne dogodi situacija kao s Buljatom, Miličevićem i Veićem."

Sinovčić je napomenuo i da ne misle odustati od svojih zahtjeva.

"Mi ustrajemo u tome. Naš jedini uvjet i oni su na to pristali, taj je da Marin odigra 70 posto utakmica."

Suprotnu priču dobili smo na Poljudu.

"Tomasov ima svog menadžera koji određuje performanse kako se postavlja spram kluba. Nama u klubu u ovom trenutku dijelovi performanse koje su ponuđene nisu prihvatljive i ne možemo ih prihvatiti," kaže Josip Paladino, predsjednik nadzornog odbora Hajduka.

Tko je u pravu, ne možemo sa sigurnošću tvrditi, ali jedno je sigurno, Sinovčić i Tomasov imaju plan kako okončati cijelu prilično, otužnu priču.

"Ako će Hajduk i dalje inzistirati na tome da po Marjanu trče euri, da oni imaju dosta novaca i ne zanima transfer Tomasova na ljeto ili za hododa dalje igra nema problema, Marin će trenirati i trčati malo na Poljudu malo na Marjanu i kada dođe šesti mjesec pozdravit će se. Ali u Hajduku moraju znati na ovakav način više ni mačak iz Zadra neće ići na Poljud", oštro je zaključio Sinovčić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider