Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velška senzacija

Rijeka nabujalih ambicija: Europa se večeras vraća na Kantridu

Rijeka dočekuje velški Prestatyn Town, danas na Kantridi, s početkom u 21 sat.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poslije četiri godine izbivanja europski nogomet se vraća na Kantridu, a Rijeci čije su ambicije i na domaćem i na inozemnom planu nabujale na noge stižu velški amateri.

Iako se radi o igračima koji imaju malo dodirnih točaka s profesionalnošću, Prestatyn Town je senzacionalno izbacio latvijski Metalurg Liepajas u prvom pretkolu, i to nakon što je izgubio prvu utakmicu na svom terenu s 1:2. Gubili su i u Latviji s 1:0, ali su pokazali veliki karakter i preokrenuli pogotkom u 90. minuti, da bi dalje prošli boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Ako ništa drugo, onda bi barem to trebalo biti veliko upozorenje Riječanima, jednako kao i prva europska utakmica koju su igrali u posljednjem nastupu u Europi. I tada su protivnici bili konobari, stolari i ini (luksemburški Differdange), pa je Rijeka uz pristup 'lako ćemo', doživjela šokantan poraz u prvom susretu (1:0).

Rijekin gazda Gabriele Volpi uložio je dosta novca u momčad uoči početka ove sezone, a ono što 'bode oči' jest suradnja s Dinamom, iz kojeg je stiglo četvero igrača u posljednjih pet mjeseci (plus dvojica iz filijale Modrih, Maleš i Boras).

U prvenstvo je Rijeka krenula trijumfalno, uvjerljivom pobjedom protiv Istre na domaćem terenu, a Matjaž Kek se nada da bi već u prvoj utakmici mogao riješiti pitanje prolaska u treće pretkolo, kako bi se u miru mogli posvetiti prvenstvenim iskušenjima koja ih očekuju (gostovanje kod Hajduka i dolazak Dinama na Kantridu).

Riječani u ovaj dvoboj ulaze bez otprije ozlijeđenog Cesarca i Anasa Sharbinija koji još uvijek nema pravo nastupa, ali dobra vijest za Keka je da se od ozljede oporavio Mate Maleš, koji će konkurirati za jedno od dva mjesta zadnjih veznih igrača.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider