Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Razočaran i ponosan: 'Vaha se odrekao 1,3 milijuna eura'

Na ime sporazumnog raskida ugovora, GNK Dinamo nije u obvezi Halilhodžiću isplatiti niti jednu lipu, stoji Vahinom u priopćenju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je sporazumno raskinuo ugovor s Dinamom, Vahid Halilhodžić oglasio se preko odvjetničke kancelarije "Primorac i partneri" priopćenjem za javnost. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Poštovani, s obzirom na veliki interes javnosti koji je bio protekla dva tjedna u svezi događanja u GNK Dinamo, odnosno spora trener-klub, ovim putem vas, a po izričitoj uputi gospodina Vahida Halilhodžića, izvješćujemo da je dana 24. svibnja 2011. godine u večernjim satima potpisan sporazumni raskid ugovora o profesionalnom treniranju između gospodina Vahida Halilhodžića i GNK Dinamo.

Kako su se već rano jutros u pojedinim medijima počele pojavljivati razne špekulacije o isplati odštete gospodinu Vahidu Halilhodžiću od strane GNK Dinamo, a radi točnog i istinitog informiranja javnosti, te zaštite digniteta gospodina Vahida Halilhodžića i GNK Dinamo, smatramo potrebnim navesti sljedeće:

Ni jedna od strana, sukladno potpisanom ugovoru, ne bi smjela iznositi detalje istoga, ali smatramo potrebnim naglasiti kako je dogovor na obostrano zadovoljstvo postignut u doslovno pet minuta.

Iznošenjem neistina u pojedinim medijima kako je gospodinu Vahidu Halilhodžiću isplaćen iznos od 350.000 eura, ili 700.000 eura i slično, prvenstveno se nanosi šteta gospodinu Vahidu Halilhodžiću koji se iznošenjem takvih neistina nastoji prikazati kao osoba kojoj je prioritet jedino i isključivo novac. Isto tako, na taj način se nanosi šteta i GNK Dinamu koji se želi prikazati da je isplatio nešto više od onoga što je dogovoreno.

U cilju istinitog informiranja javnosti, te zaštite digniteta obje strane, ističemo kako je GNK Dinamo ispunio svoje obveze prema gospodinu Vahidu Halilhodžiću za sezonu 2010./2011., a koju je gospodin Vahid Halilhodžić kao trener prve momčadi uspješno odradio i ostvario sve zacrtane ciljeve (prvo mjesto u 1. HNL, finale Kupa Hrvatske odnosno osvajanje tog Kupa te plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka).

Na ime sporazumnog raskida ugovora, GNK Dinamo nije u obvezi gospodinu Vahidu Halilhodžiću isplatiti niti jednu lipu, a niti je isto gospodin Vahid Halilhodžić zahtijevao.

Naime, gospodin Vahid Halilhodžić je odustao od bilo kakvih budućih sporova, pa se tako de facto odrekao i novčanog iznosa (cca 1.300.000 eura) koji bi mu po ugovoru trebao pripasti. Tim korektnim činom gospodin Vahid Halilhodžić je završio svoj uspješan rad u GNK Dinamo.

Istinitost ovih tvrdnji može se provjeriti budući da će sporazumni raskid ugovora biti ovjeren od strane nadležnih tijela Hrvatskog nogometnog saveza, te se kod navedenog saveza može vidjeti i sadržaj ugovora.

Iako je za gospodina Vahida Halilhodžića način prekida suradnje bio krajnje razočaravajući i nekorektan, on je ujedno ponosan što je imao mogućnost trenirati i raditi u jednom velikom klubu kao što je GNK Dinamo. O njegovoj predanosti poslu najbolje svjedoče njegovi postignuti rezultati, te se ovim putem zahvaljuje svim svojim suradnicima i igračima, kao i navijačima GNK Dinamo.

Na kraju izražavamo veliko zadovoljstvo radi postignutog sporazuma, a kojim niti jedna strana nije na gubitku, a niti je imala bilo kakvih financijskih izdataka, te želimo GNK Dinamo puno sportske sreće u budućnosti, uz nadu da će izboriti nastup u Ligi prvaka.

Sa sadržajem ovog priopćenja upoznat je i GNK Dinamo koji se nije protivio njegovom objavljivanju u medijima", stoji u priopćenju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider