Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Dobro došao mali brate'

Protuteža Modriću: Evo što kaže trener koji je promovirao Halilovića!

Alen Halilović potvrdio je veliki transfer na relaciji Dinamo - Barcelona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

17-godišnji dragulj modre svlačionice, trebao bi od ljeta svoju karijeru nastaviti u katalonskom velikanu. Čeka se potvrda klubova, no španjolski mediji već su se raspisali: Barcelona je dovela hrvatskog Messija!

Alen Halilović - važan dio buduće momčadi Barcelone

Alen Halilović odlazi u Barcelonu! Potvrdio je to sam igrač putem društvene mreže i navijačima poručio: "Hvala Dinamu na svemu, ali sada je vrijeme za odlazak u Barcelonu". 17-godišnji Halilović od ljeta bi se trebao priključiti Barceloninoj B momčadi. No, to ne znači da na Camp Nou stiže na mala vrata. Barca ima velika očekivanja, a to potvrđuje i naslovnica klubu bliskog dnevnika Sport. Od "hrvatskog Messija" očekuju da opravda dani mu nadimak.

Hezonja poslao poruku Haliloviću

Dobrodošlicu mu je već izrazio Mario Hezonja, hrvatski košarkaški dragulj koji već igra za Barcelonu.
„Dobro došao mali brate! MES QUE UN CLUB!“ napisao je Hezonja u svojem postu na facebooku.
Transfer službeno još nisu potvrdili ni Dinamo ni Barcelona. A odšteta je predmet nagađanja i nude se različite svote: od 3 do 15 milijuna eura. 

Ante Čačić, bivši trener Dinama, Halilovića je kao 16-godišnjaka promovirao u Dinamovu momčad.
"Definitivno je i tad već bilo jasno i puno prije da se radi o jednom vrlo talentiranom igraču i da ispred njega stoji jedna perspektivna nogometna karijera."

Ante Čačić: Siguran sam da će uspjeti u Barceloni!

Odlazak tinejdžera u svijet nogometnog giganta uvijek sa sobom povlači pitanje: je li možda prerano?
"Nije to loše, dapače. Mislim da će mu trebati jedno vrijeme da se adaptira na ono što Barcelona gaji. Ali je sigurno da su skautske službe Barcelone procijenile da on odgovara zahtjevima njihove igre. Ja sam siguran s obzirom na njegovu nogometnu vještinu, na njegov nogometni gen, da će on u Barceloni uspjeti."

Transfer koji mijenja život. Alen Halilović, nakon Roberta Prosinečkog i Gorana Vučevića, postaje treći Hrvat u Barceloni. I buduća protuteža hrvatskom adutu iz redova ljutog rivala, Realovom playmakeru Luki Modriću.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider