Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A tko su ostali?

Alen Halilović - važan dio buduće momčadi Barcelone

Barcelona polako slaže momčad za budućnost u kojoj bi jedan od glavnih igrača trebao bi biti Alen Halilović

Još uvijek 17-godišnji Alen Halilović nosit će dres Barcelone. Upravo njegova potvrda transfera na Instagramu dala je za pravo hrvatskim i španjolskim medijima da objave transfer kao 'gotovo posao' iako se Barcelona i Dinamo nisu oglasili.

"Hvala Dinamu na svemu!!! Moj prvi klub i najveća ljubav!! Sad je vrijeme za Barcelonu'', potvrdio je transfer Alen.

Vijest o Haliloviću objavili su svi sportski mediji u Španjolskoj, a katalonski dnevnik Sport stavio ga je na naslovnicu uz nadim 'Hrvatski Messi'. Upravo taj nadimak prati Halilovića godinama, kako u hrvatskim tako i u španjolskim medijima.

Alen Halilović će prvo nastupati za B momčad Barcelone, ali ga španjolski mediji najavljuju kao zvijezdu koja će igrati važnu ulogu u budućnosti.

Barcelona će svoju momčad graditi na Haliloviću (1996. godište), ali i Rafi Alcantari (1993.) koji briljira na posudbi u Celti. Mlađi brat Thiaga Alcantare uskoro bi mogao ekspresno biti vraćen.

Tu je i Gerardu Deulofeuu (1994.) koji je eksplodirao na posudbi u Evertonu pa se ozlijedio. Momčad će se graditi i na Sergi Robertu (1992.) i Denisu Suarezu (1994.).

Što mislite o odlasku Alena Halilovića u Barcu?

Ukupno glasova:

Radi se o fantastičnim ofenzivnim veznjacima koji bi za nekoliko godina trebali zamijeniti prvenstveno Xavija i Iniestu. Sergi Roberto već povremeno nastupa za prvu momčad, dok Suarez igra u Barceloni B. Vrata bi pak u budućnosti trebao čuvati 21-godišnji Marc-André ter Stegen (1992).

Nije sigurno kako će baš svi spomenuti nositi igru Barce u budućnosti, ali radi se o velikim talentima kojima se predviđa sjajna karijera, gdje god da je ostvarili.

Hrvatski veznjak Alen Halilović je najmlađi u ovom društvu, no to ne znači kako će duže čekati na red. Ukoliko njegov talent usavrše u La Masiji vjerujemo kako će se za njega naći mjesta u i u prvoj ekipi jednog od najvećih klubova svijeta.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider