Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
Spasile ga posudbe

Priča Marka Bencuna: Od ugrožene karijere do vrha HNL-a

Marko Bencun jedna je od najljepših priča nove sezone HNL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

20-ogodišnji nogometaš Hajduka kojem je zbog teške ozljede ozbiljno bila ugrožena karijera prometnuo se u glavnog junaka Tudorove momčadi. U posljednje dvije utakmice postigao je čak četiri pogotka i Hajduk nakon dugo vremena lansirao na prvo mjesto.

>> 'Tiki-taka' na Poljudu: Bencun opet heroj Torcide i Hajduka!

>> Tudor slavi Bencuna, Ivković poručuje: Hajduk može srušiti Dinamo! 

"Osjećaj je fenomenalan, zabio sam četiri gola u dvije utakmice, stvarno sam presretan, ali moram pohvaliti ekipu. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni ovoga. Prvi smo, borimo se, igramo hajdučki, mladi smo, dajemo sve od sebe i nadam se da ćemo ovako nastaviti."

Junak naše priče proživljava čudesne dane. Od igrača iz drugog plana, Marko Bencun u samo tjedan dana pretvorio se je u glavno oružje Igora Tudora, koje je Hajduku svojim pogocima donijelo vrh ljestvice HNL-a.

"Ja se nisam promijenio, ja sam uvijek isti. Ja ću samo nastaviti ovako, jer ovo jest četiri gola, to su samo dvije utakmice. Treba se dokazati ovo cijelu godinu."

Ozljede mu uništile juniorski staž

Potpuno logičan stav za nekoga tko se u karijeri borio s teškom ozljedom i brojnim posudbama...

"Cijeli juniorski dio sam bio ozlijeđen. Imao sam dvije operacije koljena, prednji križni. I tu nisam igrao nikako dvije godine. Onda sam išao poslije juniora Hajduka u Primorac kod Mladine i tu sam odigrao stvarno vrhunsku polusezonu. I Balakov me vratio. Onda sam opet išao u Dugopolje i vratio sam se kod Miše u Hajduk, pa sam opet išao u Primorac i sad sam se opet kod Tudora vratio u Hajduk."

Prvi sport mu je bio tenis

Zanimljivo, prve sportske korake nije napravio na nogometnom, već teniskom terenu. Za nekoga iz Međugorja to je očito prirodan put: "Je, kod nas igraju baš svi tenis. Ima puno tih teniskih terena. Ja kao mali sam trenirao dvije, tri godine, ali sam na kraju izabrao nogomet. Prepustio sam to Marinu i Ivanu, Čiliću i Dodigu."

Izbor koji će pozdraviti svi Hajdukovi navijači. Marko sa suigračima piše jednu lijepu priču i želi da potraje što duže: "Ozračje je fenomenalno, ne mogu vam opisati. Prvi smo, još nikad mlađa ekipa, a koliko su Rijeka i Dinamo sve uložili novaca. Stvarno smo presretni."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider