Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte reakcije trenera

Pred nama je prvi derbi sezone: 'Naš cilj je pozitivan rezultat na Poljudu'

Pobjedom Dinama nad Zadrom od 3:0 otvoreno je drugo kolo hrvatske nogometne lige. A prvi derbi nove sezone igra se u nedjelju na Poljudu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jadranski derbi Hajdukova je premijera pred domaćom publikom u novoj sezoni. Nakon gostovanja kod Dinama i Zadra, pa utakmice bez gledatelja protiv Turnova, Tudorova momčad protiv Rijeke će konačno osjetiti snažnu navijačku podršku s poljudskih tribina. Toliko potrebnu, jer protivnik je momčad iz top kategorije.

"Znamo njihove kvalitete, znamo njihove mane, nastojat ćemo ih iskoristiti. Ali, prije svega se bazirati na nas. Da mi budemo još bolji, s ovom mladosti, ali pravom mladosti koja stvarno igra ovaj put. Znači, ne mladost krinka, nego prava mladost", izjavio je Tudor.

Za razliku od Poljuda, na Kantridi caruje iskustvo. U europskoj premijeri osnažena Rijeka s 5:0 je ispratila velški Prestatyn i sada u miru i optimizmu dočekuje Hajduk.

"To su uvijek neizvjesne utakmice. Jadranski derbi nosi sa sobom veliki motiv, velike emocije, a naš cilj je normalno da s pozitivnim rezultatom dođemo s Poljuda", rekao je Kek.

Cilj koji ima uporište u igračkoj moći. Aktualni trenutak Hajduka i Rijeke potpuno je različit. S jedne strane momčad golobradih mladića koji su tek zakoračili u seniorski nogomet, s druge iskusna ekipa čiji su se glavni igrači u karijeri naigrali derbija.

"Uložili su velike novce i to je normalno da se odrazi na kvalitetu ekipe, same igre i na kraju krajeva rezultata. Ja sam ponovio mnogo puta, novci su ti koji diktiraju u nogometu puno toga, ne sve, ali kupovinom igrača normalno da ćeš biti bolji", objasnio je Tudor.

"Hajduk je jedna vrlo agresivna, mlada ekipa koja ima svoj karakter, gdje je moj kolega Tudor napravio do sada stvarno odličan posao", rezonirao je Kek.

A, posao koji je izazvao dosta komentara u prijelaznom roku onaj je na relaciji Kantrida - Maksimir. Rijeka se najviše pojačala s Dinamovim igračima, koji su na Kantridu stigli bez odštete. Kako na sve to gleda hajdukov trener?

"Pa, tu se stvorilo jedno lijepo prijateljstvo, što mi svi vidimo, jel'. To je normalno, prijateljstva se stvaraju..."

Jadranski derbi, prvi put u novoj sezoni. Nadajmo se, uz pravi nogomet i atmosferu na poljudskim tribinama...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider