Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Potez dostojan Messija: Da je to odigrao Halilović, već bi bio u Realu!

„Tunelom a la Sivori“ Roman Bezjak možda je otpratio Josipa Šimunića u igračku mirovinu. Veliki Argentinac znao je imati i po 12 "tunela" na utakmici, Slovencu je bio dovoljan jedan da bude junak utakmice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dugo na Maksimiru nismo vidjeli takvu majstoriju. Potez dostojan Messija, Ronalda ili Ibre. Ibri i Ronaldu takvo što nije pošlo za rukom na Maksimiru. Naklon majstoru i kapa do poda. Zbog toga se nogomet voli. Da je to, recimo, Alen Halilović prodao nekom prekaljenom internacionalcu kao što je Šimunić, već sutra bi bio u Real Madridu. Barem preko medija.

>> Još jedna tužna maksimirska noć: Ludogorec opet srušio Dinamo!

>> Zoran Mamić otvoreno o razlozima katastrofe u Europi: Ima tu svega!

Prilično je izvjesno da Šimunić više neće igrati internacionalne utakmice. Sve ovisi o tome koliku će mu kaznu odsjeći Fifa zbog dobro znanih razloga. Ako ne bude putovao u Brazil, teško da će nastaviti karijeru nakon ove sezone. Možda se čak odluči na umirovljenje u zimskoj stanci...

„Modri“ se opraštaju od još jedne europske sezone bez pobjede u grupnoj fazi natjecanja. Štoviše, Dinamo nikada nije završio natjecanje u Europskoj ligi sa samo jednim osvojenim bodom, čak i kada se igralo manje utakmica u skupini. Ludogorec je na Maksimiru pokazao zbog čega je superiorno osvojio prvo mjesto. Bugari doista igraju odličan nogomet, imaju „sitni vez“ poput južnoameričkih momčadi, igraju onako kako bi želio igrati Dinamo. Igra Ludogoreca trebala bi biti nit vodilja „modrima“. Trener Stoev očito zna znanje.

„Modri“ su odigrali drugu najlošiju utakmicu pod vodstvom Zorana Mamića, koji je na presici poslije utakmice brutalno iskreno secirao nedostatke u igri svoje momčadi, čime je pokazao da bi mogao postati prvoklasan trener. Samo da je malo odlučniji i uhvati se u koštac s izazovima…

Dinamo je lošije odigrao pod Mamićem samo u Eindhovenu. Nisu „modri“ odigrali katastrofalno loše, ali nije to bilo ni blizu predstavi protiv Hajduka. Nije jer Ludogorec nije Hajduk. To je i sam Mamić istakao. Bugari su u ovom trenutku klasa više za hrvatskog prvaka. Dokazali su to u obje utakmice. Mala utjeha „modrima“ može biti što ispadaju zajedno s glavnim favoritom skupine, nizozemskim velikanom PSV-om. Ludogorec i Černomerec idu dalje. Tko bi to rekao prije početka natjecanja? Malo tko je pogodio takav rasplet, koeficijent je sigurno bio iznimno visok.

Što reći o atmosferi na Maksimiru? Tek nešto više od 3000 gledatelja. To je jedna od najmanjih posjeta u povijesti Maksimira kada je riječ o europskim utakmicama Dinama. U takvoj atmosferi svaki gost se osjeća skoro kao kod kuće.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider