Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne mire se s odlukom

Oštra reakcija iz Splita: 'Jedna pravila vrijede za Hajduk, a druga za Dinamo'

Predsjednik udruge "Naš Hajduk" Žan Ojdanić reagirao je na odluku Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) koja je odbacila prijavu devetero malih dioničara Hajduka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dioničari Hajduka su tvrdili da je od 2006. do 2012. iz zagrebačkog proračuna nezakonito dodijeljeno 214,7 milijuna kuna Dinamu.

>> 'Dinamo je zakonito primio 214 milijuna kuna državnih potpora'

"Očito jedna pravila vrijede za Hajduk, a druga za Dinamo. Zašto je tome tako trebat ćete pitati gospođu Olgicu Spevec (predsjednicu AZTN-a) i nadležnu Agenciju. Na nama je da se pobrinemo da na ta i slična pitanja odgovore daju pred Upravnim sudom, svojim kolegama u Bruxellesu, te saborskim zastupnicima kojima Agencija daje izvještaj o svom radu", rekao je Ojdanić za intenetski portal "Dalmacija News".

AZTN je utvrdio da su ta sredstva, 214,7 milijuna kuna, odobrena temeljem programa financiranja javnih potreba u sportu, koji je donijela zagrebačka Gradska skupština, kao što je to predviđeno Zakonom o sportu.

Prema Agenciji, sporna nisu niti sredstva koja je Dinamo dobivao od državnih poduzeća, poput HEP-a ili Croatia osiguranja, jer su ih dobivali temeljem sponzorskih ugovora kakve su te tvrtke imale i sa drugim klubovima, npr. Hajdukom. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider