Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odluka AZTN-a

'Dinamo je zakonito primio 214 milijuna kuna državnih potpora'

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja stala je na stranu Dinama odnosno Zdravka Mamića.

Sedam mjeseci prošlo je od prijave koju je podnijelo devet malih dioničara Hajduka, zbog, kako su između ostalog istaknuli, "nezakonitih 214 milijuna kuna državnih potpora koje je GNK Dinamo primio od 2006. do 2012. godine".

>> Je li u Dinamo nezakonito ulupano 214 milijuna kuna?

Na današnjoj press konferenciji predsjednica Vijeća AZTN-a Olgica Spevec odagnala je nadu da će Dinamo prestati biti privilegiran:

"U dodjeli sredstava Dinamu Grad Zagreb je u cijelosti postupio po Zakonu o sportu, te javne potpore bile su u skladu sa zakonom i to je najvažnije", rekla je Spevec, dodavši:

"Odobrili smo i restrukturiranje Hajduka, što se odnosi na jamstva Grada Splita za kredite u iznosu od 30 milijuna kuna."

Olgica Spevec u svemu tome malo se zabunila, jer je Dinamo bespovratno dobio 214 milijuna kuna dok će Hajduk na ovaj ili onaj način morati vratiti 30 milijuna kuna koje je dobio da opstane (ukoliko to ne učine do 15. studenog, Grad Split će imati pravo na 30 posto od svih prihoda kluba u iduće tri godine, što uključuje prodaju igrača, ulaznica, dresova...).

Na koncu je predsjednica Vijeća AZTN-a poručila: "Preporučujemo Europskoj komisiji koja će od 1. srpnja nadzirati i dodjeljivati sve potpore da posebnu pozornost obrate na to kako ih se dodjeljuje."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider