Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Danas pada odluka

Je li u Dinamo nezakonito ulupano 214 milijuna kuna?

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) oglasit će se tijekom srijede, nakon što je sedam mjeseci obrađivala predmet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prijavi koju je AZTN-u podnijelo devet malih dioničara Hajduka navelo je kako je Građanski nogometni klub Dinamo od 2006. do 2012. godine nezakonito primio 214.714.780.73 kuna državnih potpora (proračun Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga te Turističke zajednice).

Opsežna prijava argumentirana je s 250 stranica različitih dokumenata, a danas će predsjednica Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Olgica Spevec prezentirati odluku.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja po primitku prijave naglasila je kako nikakvu ulogu ne igra činjenica što je Dinamo registriran kao udruga građana. To može, ali i ne mora biti indikativno.

Primjera radi, Hajduk je dioničko društvo i kao takav ne smije primati nikakve donacije od Grada Splita, a s obzirom na enormne iznose koje Dinamo dobiva godinama od Grada Zagreba, Hajdukovi dioničari su odlučili pravnim putem ispraviti neravnopravnu tržišnu utakmicu, kako su naveli nakon što su predali prijavu.

Što se tiče današnje odluke, moguće je nekoliko scenarija - da se potpuno usvoji prijava, da se djelomično usvoji, da se odbaci, ali i da se čitavi postupak obustavi zbog skoro ulaska Hrvatske u Europsku Uniju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider