Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na zahtjev Splićana

Odgođen dvoboj Lokomotiva - Hajduk, poznat novi termin!

Utakmica Lokomotiva - Hajduk je odgođena na zahtjev Splićana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Susret petog kola HNL-a trebao se igrati u nedjelju na stadionu Zagreba u Kranjčevićevoj ulici s početkom u 21:00 (prvotni termin bio je 19:00 pa su se klubovi dogovorili da zbog vrućina pomaknu početak za dva sata).

Odgodu je zatražio Hajduk zbog reprezentativnih obveza velikog broja svojih igrača, a HNS I Udruga prvoligaša udovoljili su molbi Splićana, objavila je Lokomotiva.

Službena stranica Udruge prvoligaša ponudila je dodatno objašnjenje:

Novi termin 28. kolovoza (srijeda) u 18:00

"Odluku o odgodi donio je Povjerenik za natjecanja Josip Brezni na zahtjev HNK Hajduk zbog činjenice da četiri pozvana igrača u reprezentaciju U-21 ne bi smjela nastupiti na toj utakmici.

Naime, izbornik reprezentacije U-21 pozvao je u reprezentaciju Hrvatske za službenu utakmicu protiv Lichteinsteina koja se igra 13.08.2013. godine četiri igrača HNK Hajduk te tri igrača NK Lokomotive te inzistira da se svi pozvani igrači jave na okupljanje u nedjelju do 17 sati i ne smiju nastupiti na utakmici Lokomotiva-Hajduk u ranije zakazanom terminu. Člankom 5. Propozicija natjecanja određeno je da klubovi imaju pravo na odgodu prvenstvenih utakmica ukoliko daju više od dva igrača u A ili U-21 reprezentaciju te je zahtjev HNK Hajduk opravdan.

Prvi mogući slobodan termin za odigravanje utakmice je srijeda 28. kolovoza 2013. godine budući da u srijedu 21.08.2103. nije moguće odigrati utakmicu zbog sigurnosnih razloga jer se istog dana u Zagrebu igra kvalifikacijska utakmica za Ligu prvaka Dinamo-Austria te nadležne službe ne mogu dati dozvolu za odigravanje javne utakmice.

S obzirom na obveze poštivanja odredbi UEFA o odigravanju utakmica u dane igranja UEFA klupskih natjecanja, utakmica se mora igrati s početkom u 18 sati kako bi se ista mogla televizijski prenositi i tako izvršiti obveza prema ugovornom partneru za TV prava MAXtv Prve lige", stoji u priopćenju Udruge prvoligaša.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider