Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ogorčeni i razočarani

Novi udarac na Mamića: Prevario nas je, samo je želio da mu damo glas!

U nogometnom klubu Varaždin požalili su se na vrlo loš tretman u Dinamu i kod izvršnog predsjednika, Zdravka Mamića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Varaždina u ostavci Zlatko Horvat s velikim je razočaranjem komentirao potraživanja od 1,1 milijun kuna za dvojicu bivših igrača, Filipa i Dinu Škvorca.

"Žao mi je što smo u Dinamu naišli na zatvorena vrata. U dva smo navrata bili u Zagrebu i nitko nas nije primio! Nebrojeno puta pokušali smo ih telefonski dobiti. Nismo tražili milostinju, već samo onaj dio koji nam pripada. Uvijek smo s modrima imali prijateljski odnos", razočarano je priznao Horvat.

"Riječ je o novcu za razvoj igrača na koji imamo pravo. Taj iznos nismo izmislili, nego je reguliran Uefinim pravilnikom. Osim od Dinama, novac potražujemo od još nekoliko klubova, a riječ je o ukupno više od sedam milijuna kuna. Prošli tjedan javio nam se Maccabi iz Tel Aviva za koji nastupa Roberto Punčec. Nudili su nam 25 tisuća eura iako imamo pravo na 50 tisuća. Odbili smo i tražimo cijeli iznos", otkrio je Horvat.

Ne tako davno ljubav između Varaždina i Dinama gotovo da je bila neizmjerna.

"Zdravko Mamić na jesen 2010. godine, u želji da nam pomogne, odlučio je kupiti Josipa Brezovca. No, očito je Mamiću bilo važnije pridobiti našu naklonost u Skupštini HNS-a kada se vodila borba za predsjedničko mjesto", ogorčen je Horvat.

Samo šest mjeseci poslije Brezovec je završio u Slaven Belupu. (Agencija VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati