Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ponovno kiša

Nova odgoda utakmice u Rijeci: 'Ovo je vrlo teška situacija'

Prva utakmica četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa između Rijeke i Osijeka, koja se trebala igrati u srijedu u 17 sati, odgođena je zbog vremenskih neprilika, a novi termin odigravanja je 19 veljače, objavila je Rijeka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velike količine oborina koja već danima padaju u Rijeci natopile su travnjak stadiona Kantrida u tolikoj mjeri da je već dan prije zakazanog termina utakmice jasno kako se utakmica neće moći igrati.

Rijeka i Osijek svoje su četvrfinalne utakmice Kupa zbog Rijekinih obveza u Europskoj ligi premjestili iz prosinca prošle godine za veljaču ove. Prema prvotnom planu, prvi susret na Katridi trebao se igrati prošlog utorka, ali zbog natopljenog terena dvoboj je odgođen za 12. veljače, a sada je stigla nova odgoda, pa će se utakmica igrati tek 19. veljače, a uzvrat je na programu 12. ožujka u Osijeku.

"Moram istaknuti da je ovo vrlo teška situacija za Rijeku i da je najviše ovakvim scenarijem oštećena Rijeka. Momčad se sjajno pripremila u zimskom periodu, a ovo je već treća utakmica u kalendaru koja se odgađa. U ovim trenucima nije više stvar samo fizičke pripreme momčadi za utakmice nego i problem mentalne pripreme momčadi za utakmice koje se na kraju ne igraju. Nitko od nas nije nimalo sretan što se situacija ovako odvija", rekao je pomoćnik sportskog direktora Rijeke Ivan Mance.

Osim utakmica protiv Osijeka, Rijeka je zbog natopljenog terena morala odgoditi i susret 21. prvenstvenog kola, prvog u proljetnom dijelu natjecanja, protiv Dinama koji se trebao igrati u nedjelju.

Odgodom četvrtfinalnih utakmica između Rijeke i Osijeka morat će se mijenjati i termini odigravanja polufinalnih susreta Kupa, koji su bili zakazani za 12. i 26. ožujka. U polufinalu će igrati Slaven Belupo i Dinamo, te pobjendik dvoboja Rijeka - Osijek i Istra 1961. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider