Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što su htjeli, to su dobili

Od 'limača' do seniora, HNS sasvim pod kontrolom Mamića!

Izbornici naših mladih selekcija imat će osobe koje će biti zadužene za kontrolu rada i selekciju igrača...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči početka nove nogometne sezone, došlo je do manjih promjena u Hrvatskom nogometnom savezu. Naime svaki izbornik naših mladih kategorija imat će iznad sebe komisiju u sastavu Martin Novoselac, Romeo Jozak, Ivan Bedi koja će kontrolirati rad i selekciju igrača.

>> Drama u HNS-u se nastavlja: Iznenada zakazana nova Skupština!

“Pa ja ne bi rekao da je uplitanje u rad izbornika nego uspostava hijerarhije, kontrole, nitko od nas u društvu nije osoba koja se ponaša kako želi. Izbornik ima velike ovlasti ali ovo je uspostava – hijerarhije”, izjavio je za Novu TV Romeo Jozak, koji je šef omladinske škole Dinama. Iz toga se lako može pomisliti da iza ovakvih odluka stoji izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić.

“Činjenica da nakon svih njegovih znakova vladanja koji su neprijeporni imamo sad priliku vidjeti to i u praksi i u omladinskim kategorijama gdje su dinamovi kadrovi postavljeni na ključna mjesta i vodit će riječ i kad je u pitanju selekcija mladih kadrova”, pojasnio nam je ugledni sportski novinar Robert Matteoni te potom iskreno priznao kako to ne vodi dobrome.

U startu je narušena uloga izbornika i to nije uobičajen način rada u drugim federacijama koliko sam upoznat.”

Deblji kraj tako je izvukao Ivica Grnja koji je ostao bez izborničke fotelje.

''U svim drugim zemljama svijeta to bi bilo nakaradno i za smijanje da možeš nekom reći da možemo biti prvaci svijeta u toj kategoriji a da više ne vodiš momčad,'' požalio nam se Grnja koji će kad se vrati sa Svjetskog prvenstva do 20 godina u Kolumbiji preseliti na funkciju instruktora u reprezentaciji.

U Dinamu se time ne zabrinjavaju previše, voda, dapače, ide na njihov mlin

“Dinamo prosječno u zadnjih desetak godina daje oko 70-ak posto igrača u mlađim kategorijama i to treba respektirati,” kaže Jozak, a Matteoni se ne slaže s ovom odlukom.

“Ne mora značiti da će to tako biti ali koga ćete vi uvjeriti kad se budu pozvali igrači koji su bliži varijanti dinamovih stručnjaka da se ne radi u sukobu interesa”, istaknuo je Matteoni, očigledno nezadovoljan novim potezom HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider