Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatno

'Naš Hajduk' i sud demantirali Lokomotivu: 'Ili obmanjuju ili ne znaju'!

Iz udruge Naš Hajduk stigla je žestoka reakcija na potez NK Lokomotive.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lokomotiva je na svojim službenim stranicama objavila vijest s naslovom 'Odbijena tužba udruge Naš Hajduk', a vrlo brzo je reagirala spomenuta udruga priopćenjem.

Podsjećamo, 'Naš Hajduk' je podnio zahtjev za pokretanje postupka nakon što je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja dvaput odbacivala njihovu inicijativu., objašnjavajući da ne radi o dva nego o jednom privrednom subjektu.

Provjerili smo na Visokom upravnom sudu li istina što tvrde u Lokomotivi da je to tijelo donijelo presudu.

''Predmet na koji se odnosi vaš upit je u postupku rješavanja. Visoki upravni sud Republike Hrvatske nije donio odluku u navedenom predmetu'', napisala nam je u e-mailu Žanet Vidović, glasnogovornica Visokog upravnog suda Republike Hrvatske

Priopćenje udruge Naš Hajduk:

"NK Lokomotiva obmanjuje javnost priopćenjem koje je objavljeno danas u medijima, a u kojem navode kako je Visoki upravni sud odbio tužbu udruge 'Naš Hajduk'.

Udruga 'Naš Hajduk' je, podsjećamo, u srpnju prošle godine poslala tužbu Upravnom sudu u Splitu (koji je to, uslijed promjene zakonske nadležnosti, proslijedio Visokom Upravnom sudu RH). Tužba je bila povodom odluke Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) kojom se proglašavaju nenadležnom u slučaju kartela Dinama i Lokomotive. Iako je AZTN tada utvrdio da se radi o jednom subjektu, proglasili su se nenadležnim, jer se radi, po njima, o sportskom nadmetanju.

Nakon objavljene vijesti iz NK Lokomotive provjerili smo na Visokom upravnom sudu RH status našeg predmeta te dobili potvrdu kako nikakva presuda u našem predmetu nije donesena.

Dokument kojeg je NK Lokomotiva, zajedno sa NK Dinamom i udrugom 'Naš Hajduk' dobila od strane Visokog upravnog suda RH zove se ODGOVOR NA TUŽBU od AZTN-a.

Naime, u ovom postupku udruga Naš Hajduk je tužitelj, a Agencija je tuženik.

Na naše navode iz tužbe, Agencija se očitovala te je na kraju svog očitovanja predložila da sud donese presudu kojom se tužba odbija. Ako su u NK Lokomotivi ovaj dokument zamijenili sa presudom suda, onda se radi pravnom neznanju epskih razmjera od strane njihovih pravnika i njihovog predsjednika koji je ujedno i odvjetnik i predsjednik disciplinske komisije HNS. S druge strane, ako nije riječ o neznanju, onda se radi o sramotnom pokušaju pritiska od strane NK Lokomotive na sudbenu vlast, s obzirom da su svi portali i mediji prenijeli vijest da je presuda donesena.

Ukoliko NK Lokomotiva raspolaže presudom, pozivamo ih da udruzi, kao stranci u postupku, ali i javnosti, predoče presliku presude.

Udruga 'Naš Hajduk' "
, objavili su iz Našeg Hajduka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider