Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će spektakl

Najveći (i jedini pravi) derbi našeg sporta: Hajduk čeka Dinamo

Posljednja utakmica 21. kolo HNL-a, derbi između Hajduka i Dinama, odgođena je za ponedjeljak zbog obilne kiše koja je natopila poljudski travnjak...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveća utakmica našeg sporta na Poljudu će dati ono najbolje što nudi HNL, a bit će to 62. sraz Hajduka i Dinama u hrvatskom prvenstvu.

>> Ludilo u Splitu: Više od 200 auta u karuselu uoči derbija!

Zagrepčani su nešto uspješniji i imaju 26 pobjeda (naspram Hajdukovih 20), dok je 15 puta završilo neodlučeno (uglavnom rezultatima 1:1 ili 0:0).

Ono što je znakovito uoči večerašnjeg derbija jest činjenica da ni Hajduk ni Dinamo nisu baš često pobjeđivali kao gosti - i Bijeli i Modri imaju po četiri pobjede na strani, a na Poljudu je Dinamo posljednji put slavio u listopadu 2007., s 2:1.

Hajduk poveo pa izdušio na Maksimiru

U ovoj sezoni Hajduk i Dinamo snage su već jednom odmjerili, a premda su Splićani poveli golom Mije Caktaša već u prvoj minuti, Zagrepčani su 29. rujna već do poluvremena preokrenuli rezultat preko Sammira i Čopa, da bi Brazilac u finišu s bijele točke potvrdio pobjedu aktualnog prvaka.

Za razliku od prethodnih sezona, kada je Hajduk u sezonu ulazio s nadanjima kako može zapapriti Dinamu, ovaj put je derbi lišen rezultatskog imperativa. Uz Zdravka Mamića u klubu, i podršku vrhuške HNS-a, teško je očekivati da bi čak i u slučaju poraza večeras Dinamo propustio osmu titulu zaredom.

Hajdukova sezona iznad svih očekivanja, Dinamo grabi prema novom naslovu

Naravno, bez obzira što će ishod malo toga ili gotovo ništa promijeniti u utrci za naslovom prvaka, cijeli Split i Dalmacija, ali i dobar dio ostatka Hrvatske koji druka za Bijele, priželjkuju pobjedu nad najvećim i jedinim pravim rivalom. Pobjeda nad Dinamom Hajduku (i obrnuto) je uvijek posebno draga, a naročito u situaciji kad se uoči sezone klubu opterećenom financijskom situacijom predviđala borba za ostanak u ligi.

Međutim, trupe Miše Krstičevića razuvjerile su sve skeptike - Hajduk je iznad svih očekivanja odigrao u dosadašnjem dijelu sezone, trenutno su drugi na ljestvici s najjeftinijom momčadi u modernoj povijesti kluba, primili su najmanje golova u ligi (samo 14 u 20 kola), a u igri su i za osvajanje Kupa (plasirali su se u polufinale, a iz natjecanja su već ispali Dinamo, Split i Rijeka).

Dinamo nakon prodaje najboljih igrača više nije "svemirski brod" za ostatak HNL-a

Jurčićev Dinamo i dalje je suveren na vrhu, ali više to nije ista momčad poput one koja se i ljetos, drugi put zaredom, plasirala u Ligu prvaka i sigurno je da Modri više nisu dominantni kao prethodnih godina, što je uostalom potvrdio i poraz u Osijeku prije dva tjedna.

Nedostaju im četiri važne karike (Badelj, Vida, Tonel, Kovačić) i sad je pravo vrijeme za vidjeti reakcije nekih novih klinaca, prije svih Brozovića i 17-godišnjeg Tina Jedvaja, kojemu će ovo biti prvi derbi.

TEKSTUALNI PRIJENOS DERBIJA HAJDUK - DINAMO PRATITE NA PORTALU GOL.HR od 18 sati.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider