Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sedam veličanstvenih

Najveće zvijezde HNL-a: Vahin poklon Mamićima i Splitov napad iz snova

Uoči početka nove, 23. sezone HNL-a donosimo vam potencijalne zvijezde koje bi trebale blistati u jednom od najzanimljivijih prvenstava unatrag nekoliko godina...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gledatelji diljem Hrvatske će ove sezone moći uživati u više derbija nego ikad. Samim time bit će i više igrača pod povećalom, a mi vam predstavljamo zvijezde koje bi mogle obilježiti prvu godinu Lige 10.

El Arbi Hillel Soudani

''Ovaj Soudani je toliko dobar da se pitam kako je završio u Dinamu'', bio je jedan od komentara za vrijeme Superkupa u kojem su 'modri' slavili nakon jedanaesteraca. 25-godišnji Alžirac mogao bi postati najveća zvijezda naredne sezone HNL-a. Pokaže li se Soudani istinskim pojačanjem u borbi za Ligu prvaka, Dinamovi čelnici mogu poslati čestitke zahvale Vahidu Halilhodžiću.

Naime, upravo je bivši trener Dinama odigrao važnu ulogu u Soudanijevu dolasku u Maksimir. ''Zvao me i pitao za Dinamo, kazao sam mu da neće pogriješiti ako dođe'', rekao je Vaha tijekom dogovaranja transfera. Njemu je, pak, glavna uzdanica u alžirskoj reprezentaciji.

Soudanija krasi odlična tehnika, brzina i ubojita ljevica. Sjajan je i u skoku, zna zabiti glavom i može igrati na nekoliko pozicija, od centralnog do krilnog napadača. K tome, miran je momak koji je u stanju podrediti se momčadi.

Junior Fernandes i Alen Halilović

Fernandes je još jedan krilni napadač koji bi mogao privući pozornost na sebe. Iako se u Superkupu nije predstavio kao Soudani, oni koji su ga gledali tvrde da bi mogao biti pakleno pojačanje. Riječi im se pozlatile. Stari lisac Völler je za njega poručio da ima poteškoća s prilagodbom na timsku igru, no iz Dinama poručuju da im se neće dogoditi novi Anderson Costa ili Bryan Carrasco.

Uostalom, Zoran Mamić je nakon službenog potpisa ispalio: Najbolji igrač kojeg je Dinamo ikad doveo. Bude li upola dobar kao što se priča, 'modri' će konačno imati dvojicu izvrsnih krilnih napadača, nešto što im je godinama nedostajalo.

Istina da se u tom kontekstu povlači pitanje što s Alenom Halilovićem? Dinamov 'dragulj' bio je pred odlaskom, ali najvjerojatnije će još jednu sezonu odraditi u Dinamu i bila bi stvarno šteta ne vidjeti njegov talent na djelu. On je jedan od onih koji bi mogao 'eksplodirati'.

Jean Evrard Kouassi

Iako Hajduk u novu sezonu kreće s golobradim mladićima, jedno ime se ipak ističe. Riječ je o Bjelokoščaninu Kouassiju. Tek mu je 18 godina, a već ga se smatra jednim od najopasnijih splitskih aduta. U sezoni u kojoj će Hajduk voditi žestoku borbu za Europu, Kouassi bi mogao postati ključni igrač i ljubimac navijača.

Tudor će se sigurno oslanjati na mlade snage, a ukoliko dođe do planirane prodaje Vukovića, Maloče i Blaževića, Kouassi ostaje najjača karika 'bijelih'. I njihov najbolji individualac. Eksplozivan je, brz s loptom u nogama i sjajnog driblinga. U momčadi koja će se pretežito oslanjati na dobre pripreme i momčadsku igru, on je igrač poteza.

Kouassi bi lako mogao biti Tudorova desetka, igrač za velike utakmice i okosnica momčadi. Uostalom, novom stoperu Rome Tinu Jedvaju još prolaze kroz glavu njegovi prodori po boku. Super jeftina akvizicija koja bi se lako mogla pretvoriti u ekstremno pojačanje.

Anas Sharbini

Nakon godinu dana stanke, na HNL travnjake se vratio Anas Sharbini. 'Izgubljeni sin' odabrao je povratak kući - na Kantridu. Nema sumnje da će Sharbini pod Matjažom Kekom biti igrač koji donositi razliku, a s visokim ambicijama Riječana očekuje se da postane i uzdanica momčadi koja bi mogla zaprijetiti Dinamovoj osmogodišnjoj dominaciji.

Sharbini se uvijek najbolje osjećao u Rijeci. Sad je ponovno kod kuće i sve je na njemu. Pred očima je izbornika Štimca, a definitivno mu je u primislima pokucati na reprezentativna vrata. Želi li biti u eventualnom avionu za Brazil, i on i Rijeka morat će ponuditi spektakl.

Kvaliteta nikad nije bila sporna, samo je pitanje koliko brzo će se prilagoditi momčadi i početi igrati na nekadašnjoj razini. Onoj koja ga je iz Rijeke i prodala u Hajduk. Novi početak u 'novoj' Rijeci.

Ante Rebić i Mate Bilić

Split je nesumnjivo složio ponajbolju momčad HNL-a. U novu sezonu kreću s najboljim mladim napadačem u ligi, za kojeg su već sada zanimanje pokazali brojni engleski klubovi. Rebić je i na SP do 20 godina potvrdio o kakvoj se klasi radi, a strani novinari i komentatori bili su puni hvale na račun njegove igre.

Rebić je u ovom trenutku najeksponiraniji igrač izvan Dinama. Robusni napadač koji ima brzinu, silinu, okomitost i zna zabiti pogodak. U stanju je slomiti svaku obranu, a o njemu i treneru Mršiću ovisi hoće li nastaviti istim putem.

Olakšati bi im svima mogao Mate Bilić. Bivši napadač Hajduka nije puno dvojio kada je dobio ponudu iz Parka mladeži. U duši hajdukovac, ali na terenu profesionalac. Igrač koji bi svojim iskustvom (više od 100 pogodaka u karijeri) mogao biti veliki dobitak za Split.

U najboljim danima bio je u reprezentativnom kadru, a sada bi zajedno s Križancem trebao biti predvodnik crvenog vala. Tko zna, možda baš uz njega Rebić dodatno napreduje, a Mršić dobije najjači napadački tandem u ligi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider