Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na meti velikana

Na pomolu dva velika transfera: Iz 1. HNL odlazi najmlađi debitant lige!

U Vinkovcima se, čini se, „kuhaju“ dva velika transfera...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Matej Mitrović (19) i Marko Dabro (16), nogometaši Cibalije i hrvatski reprezentativci u mlađim kategorijama, na meti su neimenovanih engleskih i talijanskih prvoligaša.

>> Europa 'poludjela' za Hrvatima: Najmlađi debitant u povijesti HNL-a!

>> Cibalia sprema suradnju sa slavnim talijanskim klubom i promovira svog dragulja!

Predsjednik Cibalije Zvonko Hodak u utorak se vratio u Vinkovce nakon „europske turneje“. Iz pouzdanih izvora saznajemo kako su ostali tek neki detalji do realizacija dvaju transfera kojima će vinkovački drugoligaš pokriti sve dugove i osigurati mirniju budućnost.

Cibalia je sredinom lipnja već realizirala jedan veliki transfer. Kapetan Cibalije i mladi hrvatski reprezentativac Dario Župarić prešao je u redove talijanskog drugoligaša Pescare, u kojem je prošle sezone nastupao bivši napadač Hajduka Ante Vukušić. Spekulira se kako je Cibalia na tom transferu zaradila 600.000 eura, što je najveća odšteta za jednog igrača Cibalije u povijesti kluba.

Transfer Mitrovića također je bio pred realizacijom, spekulira se da je Mitrović trebao prijeći u jedan od engleskih klubova, no stoper Cibalije ozlijedio se na pripremama reprezentacije pred početak Svjetskog prvenstva U20 u Turskoj pa je finalizacija transfera prolongirana. Nakon liječničkih pregleda, ustanovljeno je da se ipak ne radi o težoj ozljedi, već samo o istegnuću kolateralnog ligamenta tako da će se Mitrović brzo vratiti na travnjak.

Od ranije je poznato da su Cibalijini mladi igrači predmet interesa talijanskih i inih europskih klubova, a prije svih „wunderkind s Bosuta“,16-godišnji napadač Marko Dabro, najmlađi debitant u povijesti HNL-a sa 16 godina i dva dana.

„Dabru želi praktički cijela Europa, od engleskih premierligaša pa sve do nekih njemačkih, talijanskih i francuskih klubova“, kazao nam je predsjednik Cibalije još krajem ožujka.

Neslužbeno saznajemo da su za Dabrom najveći interes pokazali Roma, Fiorentina, Parma i Udinese, a u Engleskoj Liverpool i Chelsea. No, u kombinaciji su još neki klubovi tako da su sve opcije otvorene. Ako i dođe do transfera Dabre, najvjerojatnije će ostati u Cibaliji još jednu sezonu na posudbi, dok bi Mitrović odmah preselio u novi klub. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider