Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Želite pobijediti Dinamo? Sinoć smo opet vidjeli stari recept...

Koliko golova Dinamo mora primiti na isti način da bi njegovi igrači shvatili kako se obraniti?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još jedan klasičan poraz Dinama. Repriza prve utakmice s Černomorecom na Maksimiru. Trebale su proći dvije godine da Dinamo zabije pogodak u gostima u fazi natjecanja po skupinama i taman kada smo pomislili kako bi konačno mogli uzeti barem bod na strani, opet su u šokantnoj završnici prosuli što su gradili sedamdesetak i kusur minuta.

Dinamo izgubio 'dobivenu' utakmicu: Preokret Ukrajinaca iz kornera!

Zoran Mamić odlučio je odmoriti neke igrače za derbi s Hajdukom. Dinamo je s promiješanom momčadi odigrao vrlo dobro prvo poluvrijeme. I veći dio drugog dijela Modri su igrali sasvim pristojno, no do nevjerojatnog pada došlo je u posljednjoj četvrtini utakmice. Teško je objasniti takve amplitude u igri tijekom jedne utakmice.

Frustrirajuće amplitude u igri

To je već frustrirajuće. Modri su doista u stanju sve upropastiti. I kada vode i uz to dobro igraju i imaju šansu zapečatiti utakmicu ipak nisu u stanju ostati barem neporaženi. Jednostavno ne znaju ostati koncentrirani do posljednjeg sučevog zvižduka. Zna se da fizički padaju u drugom dijelu utakmice cijelu sezonu, ali u Odessi se isključivo radilo o koncentraciji. Igrači Dinama ne mogu se vaditi na umor, kako će biti umorni kada posljednje prvenstveno kolo nisu ni igrali?

Teško je i nabrojati koliko su Modri ove sezone primili pogodaka iz prekida ili neizrađenih akcija suparnika. Bilo kakav centaršut sa strane već je pola gola. Igrači Dinama pred svojim golom ne znaju gdje stoje, ne prate igrače koji dolaze iz drugog plana, a vratar je konstantno zavaren za crtu.

Ostavljaju dojam nezainteresiranih građana ili teških amatera

Koliko golova Modri moraju primiti na istini način da bi shvatili kako se obraniti? Previše je toga da bi bilo slučajno. Uoči derbija s Hajdukom Dinamov stručni stožer imat će pune ruke posla da iz svojih igrača istjera nonšalantan pristup u fazi obrani. Za dobru obranu kod prekida nije potrebno neko veliko nogometno znanje, već ponajviše volja, ozbiljnost i koncentracija. I to kroz čitavu utakmicu, do posljednjeg sučevog zvižduka. Barem to tako rade pravi profesionalci.

Dinamovi igrači ponekad ostavljaju dojam skupine nezainteresiranih građana iliti teških amatera. Zato im se i događaju ovakvi propusti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider