Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvertira u derbi

Dinamo izgubio 'dobivenu' utakmicu: Preokret Ukrajinaca iz kornera!

Dinamo je i u Odessi nastavio niz bez pobjede u skupinama europskih natjecanja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Černomorec je protiv Dinama slavio s 2:1 i najavio veliki obračun s PSV-om u Eindhovenu za prolaz u iduću fazu natjecanja dok se Dinamo okreće nedjeljnom derbiju, kada u Maksimir stiže Hajduk.

Sebični Benko upropastio zicer i pobjedu: Vargić spasio bod Rijeci! 

Riječani ponosno ispali: 'Kantrida je ostala neosvojiva!'

Dinamo je ostao prikovan za dno, a s obzirom na rezultat druge utakmice (slavlje Ludogoreca nad PSV-om) jasno je da će o drugoj poziciji odlučivati PSV i Černomorec u Eindhovenu, s tim da je Nizozemcima i bod dovoljan za prolaz dalje.

Hrvatski je prvak utakmicu dobro otvorio i u 20. minuti golom Fatosa Beqiraja i poveo. Nakon ubačaja Ive Pinta s desne strane Beqiraj je reakcijom iz prve poslao loptu u lijevi kut i matirao suparničkog vratara Dmitrija Bezotosnjija. U nastavku se ta prednost istopila, ali je barem Dinamo prekinuo crni niz u europskim natjecanjima i postigao prvi pogodak na gostovanjima u grupnoj fazi još od zgoditka Ivana Tomečaka u porazu od Reala u Madridu (6:2).

Kako komentirate nevjerojatan poraz Dinama?

Ukupno glasova:

Rezultat se nije mijenjao sve do završnice, kada Dinamo gubi bodove iz dvaju kornera. U 78. minuti Markus Berger ubacio je iz kornera na prvu vratnicu, a Oleksij Antonov savršeno je tempirao svoj trk i glavom iz blizine pronašao put do mreže.

I kada se činilo da će Dinamo iz Odesse odnijeti barem bod, primio je gol u prvoj minuti sudačke nadoknade. Strijelac za Čornomorec bio je džoker s klupe Anatolij Didenko iz neposredne blizine (ušao u 74. minuti), a opet je golu prethodio ubačaj iz kuta.

Europa liga, 5. kolo, skupina B:

Čornomorec - Dinamo Zagreb 2:1 (Antonov 78, Didenko 90+1 / Beqiraj 20)

Ludogorec - PSV Eindhoven 2:0 (Bezjak 38, 79)

Redoslijed: 1. Ludogorec 13, 2. PSV 7, 3. Čornomorec 7, 4. Dinamo 1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider