Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Talentirani Gambijac

Mamić doveo Jurčiću još jednog igrača: Gervinhov prijatelj potpisao za Dinamo!

GNK Dinamo je u četvrtak potpisao trogodišnji ugovor s talentiranim 20-godišnjim Gambijcem koji se zove Alieu Darbo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Darbo u redove hrvatskog prvaka dolazi iz engleskog Wigana te se nada uspješnoj karijeri u Hrvatskoj:

''Sretan sam što sam dobio ovu priliku. Znam kakav je Dinamo klub, ali vjerujem u sebe. Trenutno sam još u procesu rehabilitacije, ali siguran sam kako neće proći dugo prije nego sam opet na terenu. Za početak ću vjerojatno ići na posudbu kako bih se vratio u formu, a naravno da vjerujem kako ću brzo obući i dres Dinama te igrati u Ligi prvaka'', rekao je nakon potpisa ugovora novi veznjak 'modrih'.

Inače, Darbo je nogometnu karijeru započeo u Švedskoj gdje je igrao za nekoliko klubova prije nego se skrasio u nogometnoj školi Örgrytea. Njegov talent su ubrzo vidjeli skauti Le Mansa i mladića koji ima švedsku i gambijsku putovnicu odveli u Francusku. Ipak, tamo se nije naigrao pa se od nekoliko ponuda odlučio za onu Wigana i karijeru nastavio u Engleskoj. Tamo je, pak, nastupao za rezervnu momčad prije nego je kao slobodan igrač došao u redove hrvatskog prvaka.

Što se tiče reprezentativne karijere, Darbo je nastupao za mlade reprezentacije Švedske, a potom i za onu Gambije na Svjetskom prvenstvu do 17 godina.

Novi igrač Dinama je bivši suigrač i prijatelj današnjeg napadača Arsenala Gervinha. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider