Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Travnjak se spušta čak za metar

Maksimir se šminka za Europu: Stižu nove stolice i WC-i

Da se u Europsku ligu ili eventualno Ligu prvaka ne može s tako derutnim stadionom shvatili su i u Dinamu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovih dana zato je počelo veliko kozmetičko uređenje vrijedno oko 30 milijuna kuna. Stare stolice na kojima zaista više nitko ne bi htio sjediti odlaze u smeće, a na njihovo mjesto dolaze potpuno nove samogaseće stolice sa UV zaštitom. Promijenit će se svih 38 tisuća sjedalica, a na istočnoj tribini različitom bojom ispisat će se ime Dinamo.

Skinuti su i prvi metri Dinamovog starog travnjaka. Na njegovo će mjesto doći jedan od najboljih travnjaka koji se trenutačno može nabaviti u Europi. Teren će biti spušten metar u dubinu, a napravit će se i nova drenaža te postrojenja za grijanje travnjaka što će stajati oko šest milijuna kuna.

Dotrajali WC-i na istočnoj tribini nisu u upotrebi još od početka ove godine tako da su gledatelji morali koristiti kemijske WC-e. Sada će biti izgrađeni potpuno novi sanitarni čvorovi na istočnoj i južnoj tribini.

Na teren stižu kućice za rezervne igrače s grijanim sjedalima, a prostor između travnjaka i tribine obložit će se plavom presvlakom.

Dinamo je mislio i na sedmu silu. U press ložu stižu potpuno novi stolovi stolice. Upitan je jedino novi semafor.

''Nešto da će biti sigurno. Barem za Europu ćemo nešto napravit, ali ne znam ni sam što. Bilo bi glupo da sve ovo napravimo, a semafor ne napravimo'', kaže Zdravko Mamić.

Sve ove kozmetičke promjene ukupno bi trebale stajati oko 30 milijuna kuna.

'Kad se zahuktaju radovi bit će tu 300-400 ljudi u jednom trenutku'', kaže Miljenko Sakoman, direktor stadiona.

Na stadion u ponedjeljak stižu građevinski strojevi. Sve mora biti gotovo do 12. srpnja i prve europske utakmice tako će slijedećih mjesec dana Dinamov stadion biti pravo gradilište.

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati