Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U lovu na 'modre'

Liga 10 donosi više uzbuđenja: Mogu li izazivači srušiti Dinamo?

Utakmicama Istre i Rijeke, odnosno Dinama i Osijeka, u petak počinje novo domaće nogometno prvenstvo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Dinama, Kruno Jurčić nema mira dok je prijelazni rok u tijeku. 17-ogodišnji Tin Jedvaj prodan je Romi i odlazi u Italiju odmah.

>> Žužuli bogatiji od Mamića: Napad Splita zvuči bombastično!

>> Euforija na Kantridi: Rijeka želi stati na kraj najvećim rivalima!

>> Najveće pojačanje Dinama: Možemo puno napraviti u Ligi prvaka!

Dinamo bi trebao zaraditi oko 6 milijuna eura plus 25 posto od budućeg transfera. Tinova plaća bila bi oko 800 tisuća eura godišnje.

Jedvaj u Romu, Vrsaljko u Genou

Pred završetkom je i transfer Vrsaljka u Genou za otprilike 4 milijuna eura i 25 posto od budućeg transfera.
"Uvijek su u ovim trenucima dvojaki osjećaji. Drago mi je da su ti momci napravili iskorak u svojim karijerama, da su vjerojatno i riješili svoju egzistenciju, ali isto tako meni kao treneru je uvijek žao što odlaze", kaže Kruno Jurčić.

Supertalentirani Alen Halilović za sada ostaje u Dinamu, navodno mu je ponuđen poboljšani ugovor prema kojem bi bio na platnoj listi odmah iza Sammira. No, još je puno vremena do završetka prijelaznog roka.
"Ne vidim na njemu apsolutno nikakve promjene. Oko njega se događa jako puno stvari i bilo bi normalno da se na njemu osjete neke promjene, da to ima na njega utisak jer je mlad dečko. No, ne vidim na njemu nikakve promjene", kaže Jurčić.

Rijeka i Split uložili u pojačanja

No, osim prodaje, Dinamo je ovo ljeto i kvalitetno kupovao. Uz vratara Migliorea, nakon priprema najviše je oduševio El Soudani, a na Maksimir se iz Lokomotive vraća i domaći dečko, Andrej Kramarić.

Od 10 klubova koliko ih ove godine nastupa u HNL-u, najviše su se još pojačali Rijeka i Split.
Hajdukovci se oslanjaju na svoju mladu momčad, a trener Igor Tudor bio je zadovoljan nakon prve sezonske utakmice - Superkupa. Iako je Hajduk izgubio na penale, Bili su prema njegovom mišljenju pokazali zube Dinamu.

Volpi donio preporod

Riječki preporod s ulagačem Gabrielom Volpijem vidljiv je po ozbiljnim pojačanjima, ali i ambicijama. U klub se vratio Anas Sharbini, a stigli su i Maleš te bivši Dinamovci Tomečak i Pokrivač.

"Taj kratki dio koji je bio za sve nas u ovoj ligi 10 sada, svi smo željeli iskoristiti na najbolji mogući način, a tek će rezultati i same utakmice u ovoj dugoj sezoni pokazati što smo napravili", ističe Matjaž Kek.

Žužuli ulovili bivše reprezentativce

Veliku četvorku zatvara Split. Braća Žužul i ove su sezone ulovili bivše reprezentativce, Tomislava Dujmovića i Matu Bilića, a tu je i najveći dragulj kluba, Ante Rebić.
"Ove se sezone očekuje iskorak i to ne mali, ne samo da lovimo Europu što prošle sezone nismo uspjeli već se očekuje i pritisak na Dinamo i Hajduk za prva dva mjesta", kaže iskusni Aljoša Vojnović.

Iako je Dinamo već osam godina prvak i teško mu se bilo tko može približiti, manja liga, četverokružni sustav i ambicije spomenuta tri kluba, trebali bi osigurati zanimljivu sezonu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider