Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oduševljen Zagrebom

Najveće pojačanje Dinama: Možemo puno napraviti u Ligi prvaka!

Alžirski reprezentativac El Soudani kvalitetu je demonstrirao u utakmici Superkupa protiv Hajduka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od brojnih stranih pojačanja koja su ovo ljeto stigla u Dinamo jedno ime izdvojilo se u kratkom roku. Alžirski reprezentativac El Soudani nametnuo se kao profil igrača koji je „modrima“ nasušno trebao. Hitri napadač kvalitetu je demonstrirao u utakmici Superkupa, a top izdanja čuva za Ligu prvaka.

El Arbi Hilel Soudani, 25-ogodišnji alžirski napadač, Portugal je zamijenio Hrvatskom, ali navike su ostale iste. Iz dresa osvajača portugalskog kupa Vitorije Guimaraes uskočio je u Dinamov i već u prvoj utakmici oduševio i publiku i struku.
"Jako mi je važno da ljudi cijene moje igre. Želim igrati dobro, zbog sebe, zbog kluba i na kraju krajeva zbog navijača. Pozitivne kritike dodatna su mi motivacija da u sljedećoj utakmici odigram još bolje", kaže Alžirac.

Oduševljen prijemom i momčadi

Prijemom u Dinamu je - kaže - oduševljen, kao i kvalitetom momčadi. Kada se dolazak u Zagreb pojavio kao opcija, o svemu se informirao iz prve ruke.
"Razgovarao sam s Vahidom Halilhodžićem, izbornikom reprezentacije Alžira, koji je ovdje radio kao trener. Isto tako, pričao sam s Matejom Delačom, koji je sa mnom igrao u Vitoriji. Mnogo su mi lijepih stvari ispričali o klubu, o državi i sad kad sam došao ovdje doista sam sretan."

Izazov lige prvaka imao je, priznaje, presudan utjecaj na odluku o prelasku u Maksimir.
"Svaki igrač želi igrati u ligi prvaka, pa tako i ja. Sljedeći tjedan očekuje nas utakmica u Luksemburgu, želimo ostvariti odličan rezultat i približiti se ligi prvaka. Vjerujem da ove sezone možemo napraviti sjajne stvari u Ligi prvaka."

S igračima se na terenu već poprilično dobro slaže, ali da bi suradnja bila što bolja i izvan travnjaka odlučan je naučiti hrvatski. Za portugalski mu je trebalo šest mjeseci.

Želi naučiti hrvatski

"Želim naučiti i hrvatski, težak je, ali trudit ću se, želim ga naučiti."
Prve lekcije je već svladao...
"Hvala, dobro jutro, lopta, daj mi loptu."

S obzirom kako se predstavio, dobivat će je vrlo često. I tko zna, možda već za koji mjesec dočeka i utakmicu života. Sudar s najdražim klubom Chelseajem u ligi prvaka. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider