Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Ladić smijenjen s mjesta U-21 izbornika

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora HNS-a okupilo se 11 od 17 članova…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Kući nogometa u Rusanovoj 13 održana je prva sjednica novog Izvršno odbora HNS-a. Bilo je prisutno 11 članova IO-a, dok ih se šest nije pojavilo na konstituirajućoj sjednici: Paško Viđak, Josip Friščić, Ivan Brleković, Ante Kulušić, Ante Čulo i Korado Soldatić.

Uz očekivanu vijest da je Dražen Ladić razriješen dužnosti izbornika U-21 reprezentacije, možda i najvažniji podatak sa sjednice IO-a jest očitavanje Gradskog ureda za opću upravu da je nedavna Izborna skupština u sklad s propisima i da je stoga legalna.

Marković, Mamić i Srebrić biraju novog izbornika

Nova vijest je i ta da je Davor Gavran, bivši glasnogovornik stručnog stožera, nominiran je za novog glasnogovornika HNS-a. Stoga je Gavran vodi presicu umjesto glavnog tajnika Zorislava Srebrića koji je to do sada radio. Gavran je pojasnio koji su službeni razlozi smjene Dražena Ladića.

„Vodila se rasprava o tome na sjednici. Nije problem sama prometna nesreća nego kaznena prijava koja se tiče falsificiranja službenih dokumenata“, sa žaljenjem je konstatirao novi glasnogovornik.

No, u sličnoj situaciji su Pero Vićan i Miroslav Uljan, koji također imaju kaznene prijave, ali i dalje obnašaju viske funkcije u HNS-u.

„O tome nije bilo danas rasprave, ali uskoro će te dobiti odgovor na vaše pitanje“, najavio je Gavran.

Zanimljivo je da će komisija kojom će predsjedavati Vlatko Marković, a u kojoj su još Zorislav Srebrić i Zdravko Mamić, ponuditi prijedlog tko će biti novi izbornik mlade reprezentacije.

Gavran je otkrio kako nije bilo lamentiranja zato što se na sjednici nije pojavilo šest članova IO-a.

„Nemamo službeno stajalište o tome. Svi bismo mi voljeli da vlada veće zajedništvo, ali situacija je takva kakva jest. Siguran sam da nikome nije od koristi destrukcija.“

Posebno nije hrvatskoj reprezentaciji koja će se pripremati u Rovinju za predstojeću prijateljsku utakmicu s Češkom, koja se igra u Puli 9. veljače.

Javni natječaj za funkciju glavnog tajnika HNS-a

U dogovoru sa stožerom reprezentacije predloženo je da se preostale tri domaće utakmice hrvatske reprezentacije u kvalifikacijama za Euro 2012. odigraju 4. lipnja s Gruzijom u Splitu, 6. rujna s Izraelom u Zagrebu, a 11. listopada s Latvijom u Rijeci.

Jedna od tema bila je i sistematizacija radnih mjesta u HNS-u, pa je direktor za Unutrašnji razvoj postao Ante Vučemilović.

Kreće i postupak izbora glavnog tajnika HNS-a za razdoblje od 2011. do 2015.

Šuker i službeno postaje član Uefine komisije

„Raspisat će se natječaj već sljedeći tjedan. Komisija će biti u sastavu: Ante Vučemilović, Drago Lucić i Pero Vićan“, kazao je Gavran.

"Ne znam hoće li se Srerbić prijaviti na natječaj, ali kao i svaki drugi građanin Hrvatske ima na to puno pravo", upozorio je Gavran.

Davor Šuker postao je i službeni član Uefine nogometne komisije. Na razmatranje je dan i prijedlog da se prijelazni rok produži, a sva financijska izvješća su jednoglasno usvojena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider