Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slavlje u Rijeci

'Talijanski Abramovič' postao novi vlasnik Rijeke: Kreće napad na vrh!

Kako nam je javila naša riječka ekipa, 'talijanski Abramovič' i čelnici kluba i Grada dogovorili su preuzimanje NK Rijeke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski poduzetnik Gabriele Volpi, naftni magnat te vlasnik vaterpolskog diva Pro Recco i riječkog VK Primorja, postao je novi većinski vlasnik NK Rijeke. Volpi je danas potpisao ugovor kod gradonačelnika Obersnela po kojem bi nakon privatizacije Gradu ostalo 30 posto dionica.

U pohodu na kupnju kluba jučer popodne sletio je na Krk privatnim zrakoplovom nakon čega je odmah otišao na stadion gdje se pojavio opet jutros, a čelnici kluba bili su uvjereni: ''Otvaramo pjenušac, ulazi u klub!''

Volpi je vlasnik ''Orlens investa'' koji mu je glavna tvrtka te mu donosi oko milijardu dolara prihoda na godinu. Od još desetak tvrtki koju ima, jednu je osnovao da bude službeni nositelj sponzorstava sportskim klubovima – ''Sport Fondation Investment''. Dodajmo kako joj glavna tvrtka daje tek dva posto svog prihoda.

''Potpisali smo sporazum o partnerstvu koji bi omogućio sponzoriranje NK Rijeke i zatvaranje svih dugova prema igračima i svim ostalima, a tijekom godine bi se odvijat će se proces trasformacije iz sportske udruge u sportsko trgovačko društvo i onda će sva ulaganja ići preko sportske fundacije'', izvijestili su na presici.

''Osigurali smo perspektivu Rijeke'', rekao je Obersnel.

Tri člana u novoj su upravi, odnosno predsjedništvu kluba: Damir Mišković predsjednik (inače radi u Volpijevoj tvrtki), dosadašnji predsjednik Robert Komen te Volpijev sin Simone kao zamjenik.

Slijede ulaganja od dva milijuna eura za pokriće dugova, a u tri godine minimalno po 1,8 milijuna eura kako bi se osiguralo financiranje kluba. Želja je da Grad zadrži 30 posto udjela, ali i u tom dijelu su spremni prpeustiti udio navijačima koji žele, a talijanska fundacija će imati 70 posto vlasništva kluba.

''Stadion ovisi o razgovorima, moguće je obnova ali prvenstveno je cilj staviti na noge klub, sanirati dugove'', rekao je Mišković.(I.Š./VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider