Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO Kerum nije uspio: Odgođena prodaja dionica Hajduka

Sjednica splitskog Gradskog vijeća nakon gotovo dvanaestosatnog zasjedanja prekinuta je zbog, kako je obrazložila predsjednica vijeća Nevenka Bečić, umora vijećnika...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na taj način je odgođena i odluka o prodaji 30 posto od ukupno oko 56 posto dionica nogometnog kluba Hajduka u vlasništvu grada, jer je ta točka dnevnog reda bila predviđena za kraj sjednice. Nastavak je predviđen za 23. prosinca...

Vijećnica HDZ-a Sanja Bilač je, nakon što je predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić kazala da se sjednica prekida, intervenirala istaknuvši kako se treba reći istina a to je, po Bilač, da je sjednica prekinuta „zato što nemate dovoljno ruku za izglasavanje prodaje Hajduka“.

Nevenka Bečić je na to uzvratila vijećnici Bilač riječima: „Vaše insinuacije su dosadne svima“.

Inače prilikom usvajanja dnevnog reda na jutrošnjem početku sjednice, vijećnik HSP-a Luka Roguljić je tražio da se raspiše referednum na kojem bi se građani Splita izjasnili jesu li za prodaju 30 posto Hajdukovih dionica čime bi Grad prestao biti većinski vlasnik tog kluba, ali je glasovanjem odbijen taj prijedlog.

Sjednici Gradskog vijeća Splita nazočio je i predsjednik splitskog HSP-a Hrvoje Tomasović. On je novinarima tijekom dana u stankama sjednice izjavljivao kako bi prodaja Hajdukovih dionica, kojih je vlasnik Grad Split, značila „pljačku vrijednosti grada Splita“.

Više vijećnika je u raspravama isticalo kako je nejasno znači li prodaja 30 posto Hajdukovih dionica, koje su vlasništvo grada, istodobno i odricanje Grada od stadiona Poljud i poslovnih prostora na stadionu. Pri tomu je isticano da se Grad, ako bi se i prodale dionice kojih je vlasnik, ne smije odricati svoje imovine na Poljudu. (I.Š./Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider