Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pokažite karakter!

Kek traži hrabrost: Rijeka će možda na Betis s tri napadača!

Trener Rijeke Matjaž Kek najavio je sutrašnji dvoboj Rijeke i Betisa na Kantridi u Europskoj ligi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka u četvrtak dočekuje Betis na Kantridi (19 sati) u drugom kolu skupine I Europske lige. Trener Rijeke Matjaž Kek ističe:

>> Maminjo opet drži govore 'modrima': U Sofiji očekujem pobjedu!

>> Dinamo otputovao u Sofiju: 'Igrat ćemo otvoreno, idemo na pobjedu!'

>> Problemi za Dinamovu ekspediciju: Prisilno sletjeli u Ljubljanu!

„Mi sigurno nismo favoriti, ali to ne znači da jako ne želimo pozitivan rezultat. Iako , dolazi nam u goste renomirana momčad, vjerojatno najjača u ovoj skupini. No, želimo bodove, dobru utakmicu i pravi sportski doživljaj. Onakvu Kantridu kakva je bila kroz ljeto“, kazao je Kek, a prenosi službena web stranica Rijeke.

Sigurno neće igrati duže vrijeme ozlijeđeni Jugović, Zlomislić i Datković, kao ni nedovoljno oporavljani Lešković i Škarabot. Za Europa ligu nisu prijavljeni Mitrović i Pušić.
„Ja sam svejedno zadovoljan kako igrači odgovaraju na sav pritisak na terenu i izvan terena i kako se ponašaju. To su pravi sportaši koji poštuju protivnika. A na igralištu želim da su još hrabriji, agresivniji i odlučniji.“ 

Hoće li Rijeka protiv Betisa započeti utakmicu s dva napadača, kao što je to bilo u završnice utakmice s Hajdukom?
„Mi smo protiv Hajduk igrali s tri napadača od početka. Benko, Sharbini i Kvržić. Možda će ostati ta trojica, a možda nešto i promijenim. No, te formacije meni i nisu toliko bitne, koliko mi je bitno da igrači izvršavaju svoje zadatke. Nikako se ne mogu složiti s konstatacijama da Rijeka premalo igra napadački. Možda samo koji put zakasnimo u fazu napada, pa premalo igrača dođe u završnicu.“

I za kraj recept za Betis.
„Moramo biti hrabri i odlučni. Taktički disciplinirani u oba pravca. I moramo skratiti prostor između njihovih linija, da spriječimo njihovu okomitu transformaciju , no to je opet taktika o kojoj ne volim govoriti. Meni je samo važno da Rijeka pokaže karakter“, zaključio je Kek.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider